This is a recipe from the magazine, Bakat & Gott. They go under the name mazarin cuts in the magazine. They are very good and to add coffee in the icing is very delicious. I made a half batch.
Mazarinrutor med kaffe
40 stycken
100 g sötmandel
400 g smör eller margarin, rumsvarmt
4 dl strösocker
4 ägg
7-8 droppar bittermandelolja
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
3 dl mjölk
Glasyr:
75 g smör eller margarin
5 dl florsocker
2 1/2 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe
Värm ugnen till 175C. Mal mandeln. Rör smör och socker vitt.
Tillsätt ägg, mandel och bittermandelolja. Blanda i mjöl, bakpulver,
vaniljsocker och mjölk, och rör om till en smet. Häll upp i en långpanna, 30x40
cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten och grädda i 15–20 minuter. Smält smöret
till glasyren. Rör i florsocker, vaniljsocker och kaffe, och bred över den
halvvarma kakan. Låt kakan stelna och skär sedan upp den i fyrkanter.
Mazarin Squares with Coffee
40 pieces
100 g sweet almond
400g butter, room-temperature
4 dl powdered sugar
4 eggs
7-8 drops bitter almond oil
7 dl flour
2 tsp baking powder
2 tbsp vanilla sugar
3 dl milk
Glaze:
75 g butter or margarine
5 dl powdered sugar
2,5 tsp vanilla
2 tbsp cold coffee
Preheat the ove to 175C. Grind the almonds. Cream butter and
sugar until fluffy. Add eggs, almond and bitter almond oil. Mix in flour,
baking powder, vanilla sugar and milk, and stir. Pour into a pan,
30x40 cm, with parchment paper. Spread the batter and bake for 15-20 minutes.
Melt the butter for the icing. Stir in powdered sugar,
vanilla sugar and coffee, and spread over the cooled cake. Allow the cake to
solidify and then cut into squares.
29 Comments
Jag är inget fan av traditionella mazariner men dessa ser ljuvliga ut och med kaffe i då jublar maken min! :)
ReplyDeleteDe här smakar nog annorlunda än de traditionella! Kaffet passar bra till.
DeleteJag däremot älskar både traditionella mazariner och kaffe! Låter hur smidigt som helst att göra kakorna i en stor form dessutom.
ReplyDeleteJa, enkelt och snabbt!
DeleteJag gillar verkligen traditionella mazariner. Det är ett av få bakverk som jag är väldigt förtjust i trots att det ej innehåller choklad. Annars är jag mer för chokladiga bakverk. ;-) Att ha kaffe i glasyren tycker jag låter som en oerhört bra idé. Det måste jag testa någon gång. Jag föredrar dock att göra mazarinerna i traditionella formar framför att göra dem i rutor, så jag ska nog testa att göra vanliga mazariner i mazarinformar, men med din glasyr. :-D
ReplyDeleteJa, traditionella är också goda! Du kan bra göra dem i mazarinformer och bara byta ut glasyren!
DeleteJag har alltid tyckt om mazarintortor;de där med rosa glasyr.De här är säkert lika goda:)
ReplyDeleteJag också :) De här är också goda, men smakar lite annorlunda pga glasyren.
DeleteJag har för mig att du nämnde dessa i en kommentar till mig tidigare! Jag säger bara: MUMS! receptet sparat. Jag älskar mazarin och kaffesmak i bakverk.
ReplyDeleteja, det stämmer nog :) Ja, det är en god kombo.
DeleteJag är inte så förtjust i mandelbotten med det kanske egentligen beror på att jag är lite småallergisk mot mandel. Vad tror du om att byta ut botten mot någon sockerkakstyp istället?
ReplyDeleteHa en skön och go helg Katarina! Kramar
Ja, absolut. Jag tror att det blir lika gott ändå! Ha en fin helg du också och hoppas du mår bättre. Kram
DeleteOh så gott!!! Vill ha nu!! Men jag ska jobba i trädgården och har ingen hemma som bakar:((
ReplyDeleteTrevlig helg!!
kram lisamaja
Tack Lisa-Maja! Du får baka någon annan dag istället :) Trevlig helg, kram!
DeleteÅ så gott! Längtar tills jag får hem mitt första nummer av tidningen :D
ReplyDeleteJa, mycket gott!
Deleteåhhh vad det ser fint och gott ut : ) Du kan du : ) Hoppas solen skiner på dig finis : ) kram Sofia ps. nästa lördag Göteborgsvarvet hilfe! : ) kram
ReplyDeleteTack Sofia! Du kommer klara dig galant. Kram
DeleteJag gillar inte mazariner (de man köper på kondis eller i affären), men min mamma bakade mazariner (för hundra år sedan)som var galet goda, inte i närheten av köpevarianterna, utan mandelmassan var grövre och kakan var mycket saftigare, de här ser också ut att vara goda ersättare för köpevarianten!
ReplyDeleteTack Moma. Skulle vara roligt att smaka din mammas variant.
DeleteVad kul att du provat dessa från tidningen. Ser riktigt goda ut!!
ReplyDeleteOch de var mycket goda dessutom :)
Deletemums några läckra rutor och glasyr, så energisk och begåvad du är kära Katarina! Ha en riktigt trevlig dag, stora kram :-)
ReplyDeleteTack Mette för dina fina kommentarer hos mig! Ha en bra dag, kram!
DeleteHej,
ReplyDeletekan jag använda mandelpulver, är det mycket olikt eller? Och vad skulle vara bra i stället bittermandelolja? Min svensk är inte så bra men hoppas du förstår min frågor. :)
Ja, mandelmjöl kan du bra använda och du kan ta mandelessens istället för bittermandelolja. Lycka till!
DeleteHej!
ReplyDeleteJag bakade dessa för andra gången igår, blir supergott!
Jag undrar dock hur lös din kaka är efter 20 min i ugnen?
Kul att du gillar kakan. Min är efter 20 minuter i ugnen fast, men en aning fuktig i mitten. Man kan säkert grädda den ytterligare en stund om man vill. Hur är din efter 20 minuter?
DeleteVår varmluftsugn har visat sig vara lite knepig att baka med, jag kan t.ex. inte köra varmluft för bakning då vissa blir brända och andra råa. Så nu har jag kört över/undervärme för allt jag bakar. Min kaka är helt lös efter 20 minuter i ugnen. Igår var den inne 30 minuter och efter det var den ganska fast. Jag undrade mest för att veta att den faktiskt ska vara lite fast då den är klar :)
Delete