Jag har fått en utmärkelse av Ulla med den finska bloggen Tule Joulu Kultainen. Tack, det värmer.
Cookie butter, Speculoos, also goes very well as filling in buns. Eating a warm, freshly baked bun with a glass of cold milk or tea is so yummy.
I have gotten an award from Ulla, with the blog Tule Joulu Kultainen. Thank you so very much.
Speculoosbullor
7-9
dl mjöl
1
dl socker
1
tsk vaniljsocker
1
tsk salt
100
g smör, mjukt
11
g torrjäst (en påse)
3
dl mjölk
fyllning
speculoos
(kexsmör)
Blanda
vetemjöl, socker, vaniljsocker, salt, smör och jäst i en matberedare. Kör det
till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg. Låt jäsa
1h.
Ta
upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Bred fyllningen
på degen. Rulla ihop och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg bullarna
på plåt med bakplåtspapper och täck med en kökshandduk och låt jäsa en timme.
Pensla bullarna med ägg. Grädda dem i 200 grader mitt i ugnen, ca 15-20
minuter.
Speculoos
Buns
7-9
dl flour
1
dl granulated sugar
1
tsp vanilla sugar
1
tsp salt
100
g unsalted butter
1
packet dry yeast (11g)
3
dl milk (42°)
Filling
speculoos
spread (cookie butter)
Mix
flour, sugar, vanilla sugar, salt, butter and yeast in a food processor into a
crumbly mass. Add the milk and work together to form a dough.
Put
the dough on floured surface and roll it out into a rectangle. Spread the
filling over the dough. Roll up and cut into 2 cm thick slices. Place buns on a
baking sheet with parchment paper and let rise for 1h.
Brush
buns with egg. Bake them in 200 degrees in the middle of the oven, about 15-20
minutes.
21 Comments
Så mycket gott :) kram Diana
ReplyDeleteTack, tack :) Kram
DeleteMmm...så smarrigt! Vad du frestas! ;)
ReplyDeleteHa en toppen tisdag!
Kram kram
//Lana
Tack Lana! Kram
Deletesv: tack, jag hoppas att du också får en fin dag :)
ReplyDeletede här bullarna låter spännande och inte minst smarriga :)
Speculoos-krämet kom hit för ett halft år sedan och då såg jag många post här där man hade användt krämet. Kanske borde jag försökä....
ReplyDeleteJa, testa! Det är riktigt gott :)
DeleteSÅ då är vi äntligen lite uppdaterade på vad som hänt här de senaste dagarna, tiden har inte riktigt räckt till liksom... Så skönt att ni börjat få ordning i er nya lya och det börjar kännas som hemma igen!
ReplyDeleteKul att upptäcka nya produkter till bakeriet och matlagningen, att experimentera är aldrig fel:)
Kramar
Ja, ni har haft mycket de senaste dagarna. Ja, vår lägenhet känns nu på riktigt som vårt hem igen :) Kram
DeleteTACK för att du finns i bloggvärlden kära bloggvän. DU FÖRGYLLER MITT LIV : ) stor kram Sofia
ReplyDeleteStort tack till fina du! Dina ord värmer. Kram
DeleteLåter fräsigt det där smöret! Och bullarna skulle jag kunna sluka med hull och hår:)
ReplyDeleteJa, det är riktigt gott :)
DeleteÅh vad gott! Spännande med kexsmör:)
ReplyDeleteHa en fin kväll!
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Tack! Ja, det är mycket gott men kexsmör. Ha en fin dag, kram!
DeleteKex-smör låter himla spännande. Jag har aldrig hört talas om det. Undrar om det finns i Sverige? Bullarna ser supersmarriga ut! Kram!
ReplyDeleteJa, det är gott! Jag har inte hört att det finns i Sverige och inte heller i Finland. Jag skall kolla det nästa gång jag är i Finland. Tack och kram!
DeleteSå mumsiga! Har inte heller hört talas om smöret...
ReplyDeleteTack Amy!
DeleteSoory that I heven't been here before just now, but I was ill during 12 days. I had stomach flu, my friend!
ReplyDeleteNow, I am back & these speculaas spread rolls, I made yesterday & they were superb!
I love Lotus speculaas spread the most! It is a Belgian invention, did you know that?
Just today I was thinking of you. I'm glad you are back and sorry to hear that you have been ill. Yes, I read somewhere that it's a Belgian invention :) Thanks for trying the recipe!
Delete