I like the combination of banana and raspberries. The banana makes the cake moist and gives good flavor and raspberries adds tartness to the cake. And I like to use quark in cakes, as you already know :)
Banan-hallonkaka
100
g smör, mjukt
2
dl socker
1
ägg
1
tsk vaniljsocker
1,5
dl kvarg
2
bananer, mosade
3
dl vetemjöl
1
tsk bakpulver
hallon
Rör
ihop smör och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Blanda i vaniljsocker, kvarg
och mosad banan. Tillsätt sedan mjöl och bakpulver. Fyll en smord brödform med
hälften av smeten. Lägg på hallon och fyll på med resterande smet. Toppa med
hallon. Grädda i 180 grader ca 35-40 minuter.
Banana-Raspberry
Cake
100
g butter, softened
2 dl
sugar
1
eggs
1 tsp
vanilla sugar
1,5
dl quark
2
banans, mashed
3 dl
flour
1 tsp
baking powder
raspberries
Stir
together butter and sugar. Add the egg and stir well. Mix in vanilla sugar, quark
and bananas. Then add the flour, and baking powder. Fill a greased loaf pan with
half the batter and add some raspberries. Then add the remaining batter and top
with some raspberries. Bake at 180 degrees for 35-40 minutes.
20 Comments
Vilken ljuvlig kaka! Jag blir sugen, fast det är tidigt på dagen! Kram!
ReplyDeleteTack, ja den är mycket saftig och god! Kram
DeleteLåter gott. Vackert med röda prickarna ovanpå. // UllanBullan testar i köket
ReplyDeleteGillat också banan och hallon ihop! :)
ReplyDeleteGott, gott!
Ha en fin dag!
Kram
//Lana
Tack :)Ha det bra, kram!
DeleteJag tror jag måste komma till Amsterdam och äta upp mig lite i sommar!
ReplyDeleteDu är hjärtligt välkommen!
DeleteDen ser ju supersaftig ut. Var får du all inspiration ifrån? Jag är ju ingen bagare. Jag följer alltid recept när jag bakar, men freebasar när jag lagar mat. Ha en fortsatt trevlig kväll.
ReplyDeleteTack Erika! Ja, den är mycket saftig och god. Jag funderar mycket på olika smakkombinationer och vill testa olika saker, det är så kul. Tack det samma!
DeleteThis looks so delicious and I love the banana and raspberry combination!
ReplyDeleteThanks Rosie!
DeleteUnderbara bilder! Även dessa ser sådär underbart kladdiga i mitten :) Banan och hallon är även hos mig en omtyckt kombo.
ReplyDeleteTack Marja! Ja, precis :)
DeleteToimii :)
ReplyDeleteNäyttääpä hyvältä. Vadelmat ovat kiva yllätys sisällä :)
ReplyDeleteKiitos :)
DeleteYour friend " kwark " is there again! I love it when you get all creative like this!
ReplyDeleteA mouthwatering end result! :) YUMMMMMMM8
Yes, I love quark :) Thanks!
Deletebra kombination! Det är alltid så spännande att följa med dina recept är alltid så originellt och kreativt! trevligt! hoppas du njuter av veckan Katarina :-)
ReplyDeleteTack Mette för din fina kommentar, den värmer. Kram
Delete