Jag gillar kombinationen banan och hallon. Bananen gör kakan saftig och ger god smak och hallonen medför syrlighet. Och att jag gärna använder kvarg i kakor vet ni redan :)

I like the combination of banana and raspberries. The banana makes the cake moist and gives good flavor and raspberries adds tartness to the cake. And I like to use quark in cakes, as you already know :)


Banan-hallonkaka

100 g smör, mjukt
2 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl kvarg
2 bananer, mosade
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
hallon

Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Blanda i vaniljsocker, kvarg och mosad banan. Tillsätt sedan mjöl och bakpulver. Fyll en smord brödform med hälften av smeten. Lägg på hallon och fyll på med resterande smet. Toppa med hallon. Grädda i 180 grader ca 35-40 minuter.

 


Banana-Raspberry Cake

100 g butter, softened
2 dl sugar
1 eggs
1 tsp vanilla sugar
1,5 dl quark
2 banans, mashed
3 dl flour
1 tsp baking powder
raspberries

Stir together butter and sugar. Add the egg and stir well. Mix in vanilla sugar, quark and bananas. Then add the flour, and baking powder. Fill a greased loaf pan with half the batter and add some raspberries. Then add the remaining batter and top with some raspberries. Bake at 180 degrees for 35-40 minutes.