Rosemary is a herb I like a lot. It is ideal to have in patties, in omelets, on pizza ... It gives a lot of flavor and with dijon mustard in these white bean patties the taste is really good.
White
Bean Burgers with Rosemary and Dijon Mustard
1
can flageolet beans, drained and rinsed
1
onion, chopped
0,5-1
garlic cloves, minced
0,5-1
dl bread crumbs or LSA-mix
1
tsp dijon mustard
0,5
tbsp fresh rosemary, chopped
salt
pepper
0,5
egg
Preheat
the oven to 200 C. In a food processor put the beans, onion and garlic. Mash
them up a bit. Add mustard, rosemary, salt and pepper. Taste for seasoning then
add a half an egg. Let the batter sit for 15 minutes.
Line
a sheet pan with parchment paper and a bit of oil. Form patties and bake 10-15
minutes on each side.
Vita
bönor burgare med rosmarin och dijonsenap
1
burk flageolet bönor, avrunna och sköljda
1
lök, hackad
0,5-1
vitlöksklyfta, hackad
0,5-1
dl ströbröd eller LSM-mix
1
tsk dijonsenap
0,5
msk färsk rosmarin, hackad
salt
peppar
0,5
ägg
Värm
ugnen till 200 C. Lägg bönor, lök och vitlök i en matberedare. Mixa dem. Blanda
i senap, rosmarin, salt och peppar. Smaka av, tillsätt sedan ett halft ägg. Låt
smeten stå i 15 minuter.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och olja pappret. Forma smeten till biffar och grädda i 10-15
minuter på varje sida.
28 Comments
De ser bara riktigt bra ut! Jag älskar dina bönor recept, och även med senap och rosmarin i hamburgare - även detta recept som ska testas! ha en härlig söndag och tack för receptet Katarina!
ReplyDeleteTack Mette!
DeleteGott! Vad äter du till?
ReplyDeleteVi brukar äta dem som hamburgare eller med sallad gjord på couscous eller quinoa!
DeleteMmm gott!! Riktigt smarrigt att göra biffar på bönor;)
ReplyDeleteTrevlig dag önskar jag dig
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Tack Victoria! Kram
Deletemums jag älskar bönor : ) Du är så kreativ kommer på så många olika recept jag blir inspirerad : ) kram Sofia
ReplyDeleteJa, bönor är goda! Tack Sofia och kram!
DeleteWhen you add half an egg, you add 1/2 of the yolk & 1/2 of the whites?
ReplyDeleteThese look extremely tasty too! :)
Yes, that's what I do! Thanks!
DeleteDu gör så mycket gott, har du recept på rödbetsbiffar med chevre? kram Diana
ReplyDeleteTack Diana! Jag har gjort biffar på rödbetshummus, men kanske jag borde laga rödbetsbiffar med chevre :) Kram
DeleteDu har så många fiffiga burger-recept Katarina... bönor är ypperligt bra och proteinrikt för oss vegetarianer. Ska testas, kramar!
ReplyDeleteBönbiffar som låter väldigt goda, just rosmarin är en favoritört i vårt kök. Men de där bönorna var nya för vår del, dom har vi aldrig hört talas om.
ReplyDeleteHa en fin vecka
kramar
Ja, rosmarin ger en god smak till maträtter. Ha en fin vecka ni också. Kram
DeleteRosmarin doftar (och smakar) så gott! Har en kruka i köksfönstret och den växer som en tok. Går fram och petar på den ibland för att den ska sprida doften mer ;)
ReplyDeleteJa, den örten är så god.
DeleteMmm...vilka smarriga! Mums!
ReplyDeletekram kram
//Lana
Tack Lana! Kram
DeleteTjusigt! Min rosmarin har sakta börjat vakna till liv ur isen på balkongen nu :-)
ReplyDeleteDet låter bra :)
DeleteThese burgers look fabulous! I really like the addition of the rosemary. Delish!
ReplyDeleteThank you Tessa! Rosemary gives a nice flavor.
DeleteDe bönorna har jag inte hört talas om. Spännande att pröva nytt. Bönor är perfekt mat utom det att de ger vissa biverkningar i min mage. Kram!
ReplyDeleteJa, bönor är gott och kan förorsaka lite biverkningar :) Kram
DeleteJag hade en sån fin rosmarinplanta i somras men tyvärr var jag alldeles för dålig på att använda den! Dags att göra ett nytt försök till våren!
ReplyDeleteÖnskar dig en ny bra vecka! Kram
Ja, rosmarin passar till mycket! Ha en fin start på veckan, kram!
DeleteBiffarna ser jättefina ut! Jag älskar också rosmarin :)
ReplyDelete