We had leftover cooked red lentils, so I decided to make patties. I mixed the lentils with grated zucchini, carrot and spinach. These are really good. Simple, healthy and tasty!
Lins-grönsaksbiffar
röda
linser, kokta
morot,
riven
zucchini,
riven
spenat
lök, riven
vitlök, riven
oregano
salt
peppar
linfrön
ströbröd
Blanda
samman samtliga ingredienser. Smaka av. Forma till biffar och lägg på en smord
bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 200 graders ugn ca 20 minuter. Vänd på
biffarna efter 10 minuter.
Lentil
and Vegetable Patties
red
lentils, cooked
carrot,
grated
zucchini,
grated
spinach
onion,
grated
garlic,
grated
oregano
salt
pepper
flaxseed
breadcrumbs
Mix
together all the ingredients. Season to taste. Shape into patties and place on
a greased baking paper lined plate. Bake in 200 degree oven about 20 minutes.
Flip the patties after 10 minutes.
28 Comments
Uhm härliga biffar! Jag trodde egengligt att det var lite ägg att föra samman ingredienser, härlig kombination. Tack så mycket för receptet söta Katarina och hoppas du får en super härlig helg!
ReplyDeleteDet går att laga vegetariska biffar utan ägg :) Tack Mette! Kram
DeleteGoda biffar, rödbetsbiffar är en favorit kram Diana
ReplyDeleteSmidigt att slänga ihop lite goda biffar av det man har hemma. Happy friday;)
ReplyDeleteKram på dig
Från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Happy Friday tillbaka :) Kram
DeleteJag tar gärna en portion, tack! Ha en skön fredag!
ReplyDeleteTack Erika! Ha en fin helg!
DeleteOj, oj, oj, vad gott! Det måste jag testa! Ska bara hoppa över linser...får ont i magen av dem...
ReplyDeleteHa en toppen dag!
kramar!
//Lana
Tack så mycket! Ha en fin helg, kram!
DeleteVilka hälsobiffar! Tror jag skulle älska dessa!
ReplyDeleteLinser är så bra. De kan användas till allt möjligt gott. Jag har alltid såväl röda som gröna linser hemma. Plus en del på burk... Kram!
ReplyDeleteJa, de är lätta att använda och passar bra till mycket! Kram
DeleteVilka spännande biffar! Särskilt fiffigt tycker jag det var med linfrön i - det kommer jag prova!
ReplyDeleteTrevlig helg!
Tack Karoline! Trevlig helg!
DeleteSpännande och nyttigt, detta sparas!
ReplyDeleteTack Amy!
DeleteOj, ser supergott ut!:) Måste testa!
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteDe ser verkligen supernyttiga ut! Tack för tipset på nytt matförslag:) Kram till dig och med en önskan om en fin helg!
ReplyDeleteTack Helena! Kram och ha en fin helg du också!
DeleteLovely veggie burgers! Have a great weekend Katarina!
ReplyDeleteThanks Tessa!
DeleteBeautiful, wholesome ingredients! These look so tasty!
ReplyDeleteThank you Koko!
DeleteBra tips till alla "köttfria måndagar"!
ReplyDeleteTack
Varsågod :)
DeleteWhat amount of ingredients should i use ?? thank you
ReplyDeleteI did not measure anything. Make a mixture that holds together, and form into patties.
Delete