Jag har bakat bananmuffins med tagatos och anser att smaken blev riktigt god. Det är klart att det smakar lite annorlunda jämfört med vanligt socker, som jag är van att använda. Men muffinsen smakade sött och var goda. När jag åt muffinsen varma kunde jag känna någon ovan eftersmak, men som kalla smakade jag den inte.
I also got this product from NuNaturals to test, NuNaturals PreSweet Tagatose. This is what is said about the product: Tagatose is a naturally occurring sweetener found in milk, fruits, and vegetables. Tagatose is lactose- and gluten free. Tagatose has very similar sweetness to sugar, it's 92% as sweet as sugar, while its glycemic index is very low. It leaves no unpleasant aftertaste like many sugar substitutes.
I baked banana muffins with tagatose and the taste was really good. It is obvious that it tastes a little different than regular sugar, which I'm used to using. But the muffins tasted sweet and were good. When I ate the muffins warm, I could feel some aftertaste, but when eaten cold I did not.
Banana-Chocolate Muffins With Tagatose and Stevia
100 g butter
2,5 dl tagatose
2 egg
1 dl milk
4 dl flour
1 dl cocoa
2 tsp baking powder
0,5 tsp salt
2 bananas
10 drops Chocolate NuStevia (optional)
Frosting:
cream cheese
vanilla stevia, drops
Preheat oven to 180 degrees. Stir together the soft butter and tagatose. Add the eggs and milk. Mash the banana and mix it in the wet ingredients. Mix together the dry ingredients and stir into the batter, a little at a time. Lastly add the chocolate. Spoon the batter into muffin cups. Bake for 15 minutes. Let cool on a rack.
For the frosting stir together cream cheese and vanilla stevia drops. Taste and add more drops if needed.
Banan-choklad muffins med Tagatos och Stevia
100 g smör
2,5 dl tagatos
2 ägg
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 bananer
10 droppar Choklad NuStevia (går att utesluta)
Frosting:
färskost
vaniljstevia, droppar
Värm ugnen till 180 grader. Rör ihop mjukt smör och tagatos. Tillsätt ägg och mjölk. Mosa bananerna och blanda dem i smeten. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten, lite i taget. Slutligen ha i chokladen. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i 15 minuter. Låt svalna på galler.
För frostingen rör ihop färskost och vaniljstevia droppar. Blanda i mera droppar efter smak.
Delta gärna i tävlingen för att att ha chansen att vinna produkter från NuNaturals!
Please participate in the giveaway to have a chance to win products from NuNaturals!
8 Comments
Supersöt dekoration! Jag har tidagare avnänd skummbanan när det varit bananmuffins men gillade dina bananchips bättre :)
ReplyDeleteTack Sanna! Skumbananer är så goda :)
DeleteLåter spännande med den här tagatos! Måste googla på det! :) Har aldrig hört!
ReplyDeleteKramar!
//Lana
Ja, annorlunda och roligt att få testa nya produkter! Kram
DeleteJag har inte heller hört om denna nya sötning, spännande! och choklad+banan är ju den bästa kombonm som finns (en utav dem iaf)!
ReplyDeleteJa, en av de bästa kombon faktiskt!
DeleteSå fina muffins du gjort, kram!
ReplyDeleteHej Katarina. Fantastiska muffins! Det är bara jag, vi bakar är inte normalt med socker, men med stevia. Tagatos jag har försökt i ett sukrin "socker" mix. Härlig sockerfria inspiration, tack och har en härlig kväll, kram!!!
ReplyDelete