We started the first day in 2013 with a run along the Singapore river. For those who want to start the year with a little healthier sweets, here is a vegan version.
Vegan
Chocolate Squares
2
dl nuts (macadamia, almond, hazelnut)
100
g pitted dates
3
tbsp almond butter
50
g 72% cocoa chocolate
0,5
ripe banana
1
tsp vanilla extract
1
tbsp honey / maple syrup
Put
dates in hot water to soften them for a few minutes before draining.
Melt
chocolate and set aside. In a food processor, combine nuts, softened dates and
almond butter. Process until well combined. Press the base mixture in a
parchment lined form, it should end up being about 1 cm thick.
Put
melted chocolate, banana, vanilla extract and honey in the food processor and
blend until smooth.Pour the chocolate topping over the base and spread evenly using
a spoon. Place in the fridge for 1 hour. Cut into squares.
Vegan
Chokladrutor
2
dl (macadamia, mandel, hasselnöt)
100
g dadel
3
msk mandelsmör
50
g 72% choklad
0,5
mogen banan
1
tsk vaniljextrakt
1
msk honung / lönnsirap
Sätt
dadlarna i hett vatten för att mjuka upp dem i några minuter.
Smält
chokladen och ställ åt sidan. I en matberedare, kombinera nötter, dadlar och
mandelsmör. Processera tills väl kombinerat. Tryck blandningen i en
baklåtspappersklädd form, ca 1 cm tjock.
Lägg
smält choklad, banan, vaniljextrakt och honung i matberedaren och blanda tills slätt.
Häll chokladtoppingen över basen och fördela jämnt med hjälp av en sked.
Placera i kylskåp i 1 timme. Skär i rutor.
12 Comments
Oj så gott :-)
ReplyDeleteThese look do rich and indulgent yet I can see from your ingredients that they are quite guilt-free, love this!
ReplyDeleteYes, these are guilt-free and delicious!
DeleteYummie, den här sparar jag för framtida bruk... :) Tack för härlig inspiration vännen!
ReplyDeleteTack. ja de är så goda!
DeleteI made these beauties yesterday & loved every bit of them: so good, so yummy too! :) Happy 2013!!!
ReplyDeleteOh, I'm glad you made them! Happy 2013!
DeleteHi. I put your recipe on blog, as i tried these and loved them!! But ive linked your blog to the post... i hope thats ok!
ReplyDeleteAnd i loved them. Its a great recipe!!!
*on my blog
DeleteThanks Izzy! I'm glad you liked them, and it's very ok that you linked to my blog, thanks!
DeleteHej Katarina! Hoppas allt är bra med dig :). Blir lila chockad varje gång jag tittar in över allt gott du bakar och lagar. Du är helt fantastisk i köket - det märks :). Kramar
ReplyDeleteHej! Vad roligt att höra från dig! Tack snälla du, kram!
DeleteHoppas allt är bra med dig!