Mums! Vill ni ha något alldeles underbart gott till helgfikat? Jag har receptet. Kola och salt är gott ihop, här tillsammans med bl.a. havregryn och choklad! Kan inte går fel. Glad onsdag!

Yum! You want something wonderfully good for your weekend coffee break? I have the recipe. Caramel and salt are good together, these together with oatmeal and chocolate! Cannot go wrong. Happy Wednesday!


Salted Caramel Squares

150 g butter, melted
1,5 dl brown sugar
2,5 dl flour
2,5 dl rolled oats
1 tsp baking soda
150 g chocolate chips
2,5 dl caramel sauce
sea salt

In a bowl, combine melted butter, brown sugar, flour, oats, and baking soda. Press half of the oatmeal mixture into the bottom of an 20 x 20 cm pan. Bake at 175 degrees for 10 minutes. Remove pan from oven and sprinkle chocolate chips over crust. Pour caramel sauce over chocolate chips. Sprinkle some sea salt over the caramel layer. Crumble remaining oatmeal mixture over caramel. Return to oven and bake an additional 15-20 minutes, until the edges are lightly browned. Remove from oven and cool completely before cutting.


Salta Kolarutor

150 g smör, smält
1,5 dl farinsocker
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
150 g choklad, i bitar (jag tog mörk och vitchoklad)
2,5 dl kolasås
havssalt

I en skål, kombinera smält smör, farinsocker, mjöl, havre, och bakpulver. Tryck hälften av havregrynsblandningen i botten på en 20 x 20 cm form. Grädda i 175 grader i 10 minuter. Ta formen från ugnen och strö över chokladbitarna. Häll kolasås över chokladbitarna. Strö lite havssalt över karamellagret. Smula resterande havregrynsblandningen över kolan. Grädda ytterligare 15-20 minuter, tills kanterna är lätt bruna. Ta ut ur ugnen och låt svalna helt innan du skär i bitar.