I'm very fond of cheese, and when I was little, blue emmental was "my" cheese. Today, I find that blue emmental cheese is a bit too strong to just have on a slice of bread, but otherwise it goes well in dishes. Nowadays I am more fond of creamy and soft cheeses. Baked cheese is ideal when you want to serve something festive. Cheese crackers and fresh fruit goes well with the baked cheese. Here is a recipe for a delicious fig compote, which you can use instead of the fig jam.
Baked Brie
brie, round
fig jam
dried fruits
almonds
Cut the cheese in half and spread with jam and sprinkle with dried fruit. Then put on the other cheese half and spread with jam and decorate with dried fruit and almonds. Bake in 200 degree oven about 15 minutes. Serve with crackers.
brie, rund
fikonmarmelad
torkad frukt
mandel
Skär osten på mitten och bred på marmelad och strö på torkad frukt. Lägg sedan på den andra osthalvan och bred med marmelad och dekorera med torkad frukt och mandlar. Grädda i 200 graders ugn ca 15 minuter. Servera med ostkex.
26 Comments
Delicious!
ReplyDeleteYes, it is :)
DeleteVarm brie som är så gott!! Och fikon marmelad/kompott passar så bra till!!!
ReplyDeleteJa, det är verkligen gott!
DeleteUngsbakad brie, yum!
ReplyDeleteJa, yum :)
DeleteÅhhhh det har jag aldrig testat gahhhh vad det ser gott och FINT ut. Ha en fin fin onsdag stor kram Sofia
ReplyDeleteDet skall du testa, gott! Kram
DeleteWhat a lovely and delious sounding appetizer!
ReplyDeleteThank you Chris!
DeleteJättesupergott!:)
ReplyDeleteTack :)
DeleteDet här gillar jag! Enkelt också om man är många.
ReplyDeleteJa, så är det!
DeleteJo det är allt som du har gjort! har inte haft så mycket tid att kommentera, men jag älskar recept! Jag älskar också ost kakor och bakade brie är fantastisk. Jag måste också försöka din RAW energi bar av, de ser så bra ut. tack för receptet och ha en underbar vecka! Kram!
ReplyDeleteTack så mycket! Roligt att du tittar in här hos mig, kram!
DeleteBakad brie är så vansinnigt gott. Jag gillar inte ost så mycket men har lärt mig att uppskatta vissa ostar med åren. Kram!
ReplyDeleteJa, vissa saker lär man sig tycka om!
DeleteBrie är en av mina favoritostar! Har faktskt aldrig ugnsbakat den.
ReplyDeleteTesta gärna :)
DeleteÅhh, vad gott! Vi gjorde en bakad Brie till nyårsfesten och jag vill ha en snart igen:) Kram
ReplyDeleteJa, visst är det gott! Kram
DeleteJag älskar bakad brie ända sedan jag smakade det för första gången julen 2008 på ett julbord via jobbet!
ReplyDeleteJa, det ä ju så gott!
DeleteWaw! What a well flavoured & special idea! It presents itself so beautifully too!
ReplyDeleteMMMM!
Hi all, here every one is sharing these experience, so it's nice to read this web site, and I used to go to see this blog everyday.
ReplyDeleteMy blog ... click here to go there now