En pirog gjord på smördeg, fylld med en smakrik fyllning på bl.a. spenat, feta, ägg. Passar bra som förrätt eller kanske till nyårsfirandet med lite champagne till!

A pastry made ​​with puff pastry, filled with a savory filling of spinach, feta, egg. Ideal as a starter or perhaps to serve on New Year's eve with a little champagne!


 

Spinach-Feta Pocket

450 g puff pastry
200 g spinach
1 small red onion, chopped finely
100 g feta, crumbled
2 hard boiled eggs, chopped
salt
black pepper
1 egg, for egg wash

Preheat oven to 200°C. Rinse spinach. In a skillet, wilt spinach over medium heat. Let cool. In a bowl, combine spinach, onion, feta, and hard boiled egg. Season with salt and pepper.

Roll the puff pastry into eight 10 cm circles. Top 4 circles with the filling. Cover each circle with another piece of dough and use a fork to seal the sides. Brush each pastry with egg wash. Bake until pastry is golden, about 20 minutes.

 


Spenat-Fetaficka

450 g smördeg
200 g spenat
1 liten rödlök, finhackad
100 g fetaost, smulad
2 hårdkokta ägg, hackade
salt
svartpeppar
1 ägg, till pensling

Värm ugnen till 200° C. Skölj spenaten. I en stekpanna, stek spenaten på medelvärme. Låt svalna. I en skål, kombinera spenat, lök, fetaost och de kokta äggen. Krydda med salt och peppar.

Rulla smördegen i åtta 10 cm cirklar. Toppa 4 cirklar med fyllningen. Täck varje cirkel med en annan degbit och använd en gaffel för att täta sidorna. Pensla varje med ägg. Grädda tills de gyllene, ca 20 minuter.