A pastry made with puff pastry, filled with a savory filling of spinach, feta, egg. Ideal as a starter or perhaps to serve on New Year's eve with a little champagne!
Spinach-Feta
Pocket
450
g puff pastry
200
g spinach
1
small red onion, chopped finely
100
g feta, crumbled
2
hard boiled eggs, chopped
salt
black
pepper
1
egg, for egg wash
Preheat
oven to 200°C. Rinse spinach. In a skillet, wilt spinach over medium heat. Let
cool. In a bowl, combine spinach, onion, feta, and hard boiled egg. Season with
salt and pepper.
Roll
the puff pastry into eight 10 cm circles. Top 4 circles with the filling. Cover
each circle with another piece of dough and use a fork to seal the sides. Brush
each pastry with egg wash. Bake until pastry is golden, about 20 minutes.
Spenat-Fetaficka
450
g smördeg
200
g spenat
1
liten rödlök, finhackad
100
g fetaost, smulad
2
hårdkokta ägg, hackade
salt
svartpeppar
1
ägg, till pensling
Värm
ugnen till 200° C. Skölj spenaten. I en stekpanna, stek spenaten på medelvärme.
Låt svalna. I en skål, kombinera spenat, lök, fetaost och de kokta äggen.
Krydda med salt och peppar.
Rulla
smördegen i åtta 10 cm cirklar. Toppa 4 cirklar med fyllningen. Täck varje
cirkel med en annan degbit och använd en gaffel för att täta sidorna. Pensla
varje med ägg. Grädda tills de gyllene, ca 20 minuter.
7 Comments
Älskar spenat kram Diana
ReplyDeleteJa, spenat är gott! Kram
DeleteVilka härliga gömmor!
ReplyDeleteTack Erika!
DeleteÅh så gott!!
ReplyDeleteMåste erkänna att det efterlängtade julbordet, det lockar mig bara på julafton och jag vet inte varför det har blivit så.
Spenat, feta och ägg känns som en fräsch och sund kombination så här efter Jansson och sylta...
God fortsättning!!
kram lisamaja
Tack! Vi åt julmat tre dagar i rad :), så nu klarar man sig till nästa jul! Kram
DeleteDu har så många fina idéer vännen, detta ser riktigt gott ut :) Kram!
ReplyDelete