Kladdkaka med pepparkaksdeg är ett måste under julen. Här har jag gjort en brownie version, men den innehåller mera choklad, båda väldigt goda! Testa, du kommer inte bli besviken. 

Chocolate mud cake with gingerbread dough is a must during Christmas. Here I have made a brownie version, both so good! Make it, you will not be disappointed.


Kladdkaka med pepparkaksdeg

100 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
1 dl kakao
en nypa salt
pepparkaksdeg

Klä en form med med bakplåtspapper, (jag hade två formar, 15x15cm). Värm ugnen till 180 grader. Rör i hop de torra ingredienserna och tillsätt sedan smöret och till sist äggen. Häll smeten i formen. Fördela pepparkaksdegsbitar över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 15-30 min, eller tills kanterna stelnat och mitten är fortfarande lite kladdig. Låt svalna. 



Mud Cake with Gingerbread Dough

100 g butter, melted

2 egg

3 dl sugar
1,5 dl flour
1 dl cocoa
a pinch of salt
gingerbread dough

Line a pan with parchment paper ( I used two pans 15x15 cm). Preheat the oven to 180 degrees. Stir the dry ingredients together and then add the butter and lastly the eggs. Pour the batter into the pan. Put gingerbread dough pieces on top. Bake in the middle of the oven for about 15-30 minutes, or until the edges are set and the middle is sticky. Let cool.