Här bjuder jag på en cupcake som passar bra till nyårsfirandet. Choklad i smeten, i frostingen och som dekoration. Låter ganska gott, inte sant? 

Here I'm giving you a recipe for a cupcake that will be perfect to serve on New Year Eve. Chocolate in the batter, in the frosting and as decoration. Sounds pretty good, doesn't it?


Mocka-Ferrero Rocher Cupcakes

80 g smör, smält
2,5 dl socker
1 ägg
1,5 dl kvarg /gräddfil
0,5 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 dl kaffe, rumstemp.
5 st ferrero rocher, krossade

ferrero rocher

Blanda det svalnade smälta smöret med socker. Tillsätt ägget och rör om. Blanda i kvarg och sedan de resterande ingredienserna. Rör om till allt är blandat. Fyll muffinsformarna till 3/4 och grädda i 180 C ca 15-20 minuter. Låt svalna. Dekorera med chokladfudgefrosting och ferrero rocher.


Mocha-Ferrero Rocher Cupcakes

80 g butter, melted
2,5 dl sugar
1 egg
1,5 dl quark / sour cream
0,5 tsp vanilla sugar
3 dl flour
1 dl cocoa
1 tsp bicarbonate soda
1 tsp baking powder
1 dl coffee, room temp.
5 pcs ferrero rocher, crushed

ferrero rocher

Mix the cooled melted butter with sugar. Add the egg and stir. Mix in the quark and then the remaining ingredients. Stir. Fill muffin cups 3/4 full and bake at 180 C for 15-20 minutes. Allow to cool. Decorate with chocolate fudge frosting and ferrero rocher.