Det här är en rulltårta fylld med glass! Visst är det en bra idé? Och verkligen gott. Man kan använda sin favoritglass, strö på chokladbitar, nötter... ja man kan fylla den med olika godsaker! Testa denna, för du kommer inte att bli besviken!

This is a Swiss roll filled with ice cream! Isn't it a good idea? And really yummy. You can use your favorite ice cream, sprinkle with chocolate chips, nuts ... yes, you can fill it with various goodies! Try this, for you will not be disappointed!


Glassrulltårta

3 ägg
1,5 dl socker
1 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
3 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver

0,5-1l glass

Vispa ägg och socker ljust och pösigt, ca 5 minuter. Sikta de torra ingredienserna och vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Grädda i 225 graders ugn i ca 8-10min.
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.
Ta glassen från frysen och låt mjukna en aning. Bred den mjuka glassen på tårtan och rulla försiktigt ihop. Frys i minst 1 timme.


Ice Cream Swiss Roll

3 eggs
1,5 dl sugar
1 dl flour
0,5 dl potato flour
3 tbsp cocoa powder
1 tsp baking powder

0.5-1l ice cream

Beat eggs and sugar light and fluffy, about 5 minutes. Sift the dry ingredients and fold into the batter. Spread the batter into a baking tray with baking paper, 30 x 40 cm. Bake in 225 degree oven for about 8-10min.
Turn the cake on a sugared parchment paper. Gently peel the baking paper away. Let it cool.
Take the ice cream out from the freezer and let soften slightly. Spread the softened ice cream over the cake and carefully roll into a log. Freeze for at least 1 hour.