A lasagna without pasta :) Delicious also like this, sometimes I feel that the pasta is a bit redundant. But if you want the pasta then just add it! But dare try without pasta too!
Aubergine-Zucchini
Lasagne
1
aubergine, skivad tunnt
1
zucchini, skivad tunnt
tomatsås
1
burk tomater
1
lök
1
vitlöksklyfta
oregano
basilika
salt
peppar
socker
crème
fraiche
parmesanost,
riven
cheddarost
riven
Tvätta
och skiva aubergine och zucchini, strö på salt och låt grönsakerna “gråta” 30
minuter. Därefter skölj dem och torka av. Stek dem i stekpanna, ca 2 minuter på
var sida.
Stek
lök och vitlök i en kastrull med lite olja. Häll på tomaterna och låt småkoka
30 minuter. Krydda och blanda i 1-2 msk crème fraiche. Täck botten av en
ugnsform med lite tomatsås, lägg sedan på zucchini och aubergine. Strö på
rikligt med ost. Gör några varv till av ingredienserna och sluta med tomatsås
och riven ost. Grädda i 200 graders ugn 20-30 minuter.
Eggplant-Zucchini
Lasagna
1
eggplant, sliced thin
1
zucchini, sliced thin
tomato
sauce
1
can of tomatoes
1
onion
1
clove of garlic
oregano
basil
salt
pepper
sugar
creme
fraiche
parmesan
cheese, grated
cheddar
cheese grated
Wash
and slice the eggplant and zucchini, sprinkle with salt and let the vegetables
"cry" 30 minutes. Then rinse and wipe dry. Fry them in a frying pan,
about 2 min on each side.
Fry the onion
and garlic in a pan with a little oil. Pour in the tomatoes and let simmer for 30
minutes. Season and mix in 1-2 tbsp crème fraîche. Put a few spoonfuls of the sauce in the
bottom of an ovenproof dish. Cover with the aubergine and zucchini, and sprinkle generously with cheese. Then repeat, ending with a thin layer of
sauce and cheese. Bake in 200 degrees oven for 20-30 minutes until bubbling and
golden.
26 Comments
Det är så gott med zucchini och aubergine i ugn. Jag har gjort en lasagne med zucchini och köttfärssås när vi höll på mycket med GI.
ReplyDeleteJa, det blir så gott!
DeleteSer lockande ut! Det är inte länge sen jag blev bjuden på en sådan här lasagne. Min gudmor hade dock också kött i sin version, men för mig är det ingen skillnad.:)
ReplyDeleteTack Lisa! Ja, det är vanligt att ha kött i också!
DeleteHerkulliselta näyttää! Ei tällaiset ruoat aina sitä pastaa kaipaakaan. Munakoiso varsinkin on herkkuani.:)
ReplyDeleteKiitos ja näin on :)
DeleteJag tycker inte att man saknar pastan det minst när det finns squash och/eller aubergine i lasagnen istället. Blir mycket gott!
ReplyDeleteJa, så tycker jag också :)
DeletePerfekt för mig som gärna inte äter pasta, den här ska jag testa.
ReplyDeleteMå så gott, kram
Ja, det är gott så här! Kram
DeleteUnderbart! Så läckert och vad hungrig jag blir nu!
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteIt's lunchtime and I'm hungry and I really, really want some of this! It looks so....... good! I love the idea of using veggies instead of pasta!
ReplyDeleteThank you Chris!
DeleteVilket kul alternativ till vanlig vegetarisk lasagne, klart man klarar sej utan pasta!
ReplyDeleteJa, visst är det! Och vem behöver pasta :)
DeleteRiktigt gott låter det!!
ReplyDeleteHa en underbar dag och kväll!!!
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Tack Victoria! Kram
DeleteFestligt att du har ett lasagnerecept idag:) Här hemma åt vi lasagne till middag ikväll, fast jag använde mig av pasta, spenat och tomatröra.
ReplyDeleteKolla di blogg för med din kommentar kommer det upp misstänkt spam. Kramar
Låter gott det också! Hmm, undrar vad det kan bero på, måste kolla, tack! Kram
DeleteJa inte behövs det pastaplattor för att göra lasagne! Brukar göra med enbart squash eller aubergine men detta låter som en riktigt smarrig kombo!
ReplyDeleteSå trevligt att ni var lediga på Diwali! :) Kram!
Absolut inte :) Ja, det var riktigt kul med en ledig tisdag, kram!
DeleteHej Katarina! bra recept för lasagne! vi äter faktiskt inte pasta och ris hemma, så receptet är välkomna :-) Tack för receptet och ha en bra dag, kram
ReplyDeleteHej! Tack så mycket! Ha en fin fredag, kram!
DeleteFantastiskt god lasagne man saknar inte plattorna alls, passar perfekt för mig som har svårt att äta pasta pga sjukdom. Byte dock ut osten mot fetaost och mild ost, blev super mumsigt! Kommer definitiv göras om!
ReplyDeleteTill och med min mamma blev sugen på att äta den när hon själv lagade kyckling till henne och pappa till lunchen, så hon snodde lite som hon ska ha som matlåda på jobbet ikväll, hehe! ;)
Kram
Vad glad jag blir Johanna när du testar mina recept och att du dessutom gillar dem :) Stort tack till dig, kram!
Delete