Marmalade candy is nice to have on the Christmas table! This time I made marmalade candy on cranberry puree, but you can use other purees as well. Last year I made mulled wine marmalade candy.
Tranbärsmarmeladgodis
10 g agar-agar
4 dl vatten
400 g socker
1,5 dl tranbärspuré, rumstemp.
Lägg vatten, socker och agar-agar i en kastrull och
koka upp. Låt sjuda 10-15 minuter. Ta bort kastrullen från plattan och låt
svalna 5 minuter. Blanda i tranbärspurén. Häll blandningen i en kantad form
eller i silikonformer (som vanligen används till att göra choklapraliner).
Ställ kallt för att stelna. När marmeladen stelnat, ta den i rumstemperatur för
att torka. Skär i bitar och rulla bitarna i socker om du vill.
Tranbärspuré
5 dl tranbär, färska eller frysta
2-3 dl vatten
2 dl socker
Mät tranbär, vatten och socker i en kastrull. Koka upp
och låt småkoka i ca 15 minuter. Mosa blandningen med en handmixer.
Cranberry Marmalade Candy
10 g agar-agar
4 dl water
400 g sugar
1,5 dl cranberry puree, room temp.
Add water, sugar and agar-agar in a saucepan and bring
to a boil. Let simmer for 10-15 minutes. Remove from the heat and let cool 5
minutes. Mix in the cranberry puree. Pour the mixture into a lined mold or a
silicone form (typically used to make chocolate pralines). Refrigerate to
solidify. When the marmalade is set, take it to room temperature to dry. Cut
into pieces and roll the pieces in sugar if you want.
Cranberry Puree
5 dl cranberries, fresh or frozen
2-3 dl water
2 dl sugar
Measure the cranberries, water and sugar in a saucepan,
bring to a boil and cook for about 15 minutes. Blend the mixture with a hand
mixer.
28 Comments
Så snygga, vilken härlig färg
ReplyDeleteSå fina kam Diana
ReplyDeleteTack Diana! Kram
DeleteVilka otroligt söta hjärtan!
ReplyDeleteTack Erika!
DeleteSuloisia nuo sydämet! Ja marmeladi näyttää ja kuulostaa herkulta.:)
ReplyDeleteSå fina och vilken härligt röd färg det blev.
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteJag måste testa att göra marmeladgodis. Min mamma älskar det. Så snygga dina hjärtan blev dessutom.
ReplyDeleteTack! Ja, marmeladgodis är gott!
DeleteVilken färg så vacker! Jag har aldrig testat något liknande. Roligt inslag bland godiset till jul :)
ReplyDeleteTack Sanna! Ja, de här är fina till jul!
DeleteSegt och gott det ser ut! Och vilka superfina bilder!
ReplyDeleteVad duktig du är! Verkligen vackert!:)
ReplyDeleteTack Lisa :)
DeleteÅh vilka fina!!
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteYour cranberry bonbons looks spectacular & ooh so wonderfully tasty too!
ReplyDeleteI am a big cranberry fan!!! xxx
Thanks Sophie! They are really good!
DeleteÅh så vackra godbitar.
ReplyDeleteÖnskar dig en fin helg, kram
Tack Jessica! Tack detsamma, kram!
DeleteDe får jag testa, jag har än så länge bara misslyckats med marmelader... Ser gott ut:)
ReplyDeleteKramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Tack! De här är enkla att laga! Kram
DeleteSnygga min vän! Jag gillar inte marmeladgodis men dina ser grymma ut och de med glögg låter yummie!
ReplyDeleteåh tranbär är ju så gott.så fint de blev.har inte sett tranbär frysta,bara torkade.skulle absolut annars testa på dessa..
ReplyDeleteGud så fina! De ser så söta ut, får lust att stoppa in en i munnen direkt!
ReplyDeleteHej, Katarina!
ReplyDeleteTack så jätte mycket för din recept,- det funkade perfekt (fast det var så svårt att hitta agar-agar på Åland,- äntligen har vi hittat en sista påse i en nästa tom låda på hyllan i S-Market,- agar-agar från Singapore!). Smaken är underbar, och inte för söt. Förresten, marmeladen blev fast jätte snabbt,- nästa om en halv-timme i rumstemperatur!
Hoppas, ni trivs i Amsterdam; bildern är vackra!
Mvh, A.
Hej A! Vad roligt att höra att ni gillade marmeladen och att ni fick tag på en påse agar-agar.
DeleteTack, vi trivs mycket bra i Amsterdam!