Roasting vegetables gives them a deeper flavor and a good sweetness. These patties includes roasted broccoli, carrot, onion and garlic and cooked, mashed potatoes. Mustard adds a fresh flavor to the patties.
Broccoli-Potato-Carrot Patties
2 potatoes, peeled
2 carrots, peeled and diced
3,5 dl broccoli florets
1 onion, chopped
1 clove garlic, minced
olive oil
salt
black pepper
1-2 tsp Dijon mustard
paprika
basil
Preheat oven to 200 degrees C. Put the carrots, broccoli
florets, onion, and garlic on a baking sheet. Sprinkle with olive oil, salt and
ground black pepper. Roast for about 30 minutes, until browned and tender. Toss
during roasting.
Peel the potatoes and boil until soft. Mash the
potatoes.
Place the roasted vegetables in the bowl of a food
processor and blend until finely chopped. Add the mashed potatoes, mustard and
stir to combine. Taste the mixture and add salt and pepper as necessary.
Set out three small bowls for an assembly line: one for flour, one for beaten eggs, and one
for bread crumbs. Prepare a baking pan by covering it with parchment paper and
spray it lightly with baking spray. Form the mixture into patties and place
them on the prepared baking sheet.
Bake in 220 degree oven for 10-15 minutes. Flip the
patties once during baking.
Broccoli-Potatis-Morotsbiffar
2 potatisar, skalade
2 morötter, skalade och skivade
3,5 dl broccolibuketter
1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
olivolja
salt
svartpeppar
1-2 tsk dijonsenap
paprika
basilika
Värm ugnen till 200 grader C. Lägg morötter,
broccolibuketter, lök och vitlök på en plåt. Ringla över olivolja, salt och
svartpeppar. Rosta i ca 30 minuter, tills grönsakerna mjuknat.
Skala potatisen och koka tills den är mjuk. Mosa
potatisen.
Lägg de rostade grönsakerna i en matberedare och blanda
tills finhackat. Tillsätt potatismos, senap och rör om. Smaka av blandningen
och tillsätt salt och peppar om det behövs.
Förbered en bakplåt genom att täcka den med
bakplåtspapper och spraya den lätt med matlagningspray.
Forma blandningen till biffar och placera dem på
bakplåten. Grädda i 220 graders ugn i 10-15 minuter. Vänd biffarna en gång
under gräddningen.
15 Comments
Åh, det låter som något jag verkligen skulle gilla!
ReplyDeleteTack Erika!
DeleteLovely patties! The kind of food I love eating... Reminds me of my childhood.
ReplyDeleteCheers,
Rosa
Thank you Rosa! Childhood food memories are so dear!
DeleteDet där ser ut att vara något helt i min smak! :)
ReplyDeleteOh how I adore such kind of meals, easy and light and simply wonderful.
ReplyDeleteYes, these are healthy and delicious! Thanks!
DeleteLäckert:) Grönsaker ger ju så vacker färg!
ReplyDeleteJa, så är det! Tack!
DeleteSå gott så gott! För att inte tala om nyttigt... senap i var en härlig twist, dessa måste jag bara testa :)
ReplyDeleteTack Amy! Ja, senap medför en trevlig smak!
DeleteHärligt färgglada biffar. Och trevligt att ugnsbaka dem istället för att steka i en massa olja.
ReplyDeleteJa, så är det! Tack!
DeleteDe måste fungera bra som vegetariska hamburgare!? Ser sååå goda ut! Kram!
ReplyDeleteJa, absolut! Tack och kram!
Delete