En god kaka med mandel och hallon! För att göra den lite finare kan man ha kolasås på toppen.
A delicious cake with almond and raspberries. If you want to make it a little bit fancier drizzle some caramel sauce on top.
Hallon-Mandelkaka
250 g smör, mjukt
275 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
250 g mjöl
1,5 tsk bakpulver
125 g mald mandel
en nypa salt
300 hallon, färska eller frysta
topping
50 g mjöl
2 msk socker
30 g smör
Värm ugnen till 180C. Smörj en 22 cm bakform och lägg bakplåtspapper i botten och sidorna. Blanda ingredienserna för toppingen. Ställ åt sidan. Vispa smör, socker och vaniljsocker tills krämigt. Tillsätt äggen ett i taget, vispa väl efter varje tillsats. Blanda i mjölet, mandelmjälet och salt. Bred smeten i formen och toppa med hallon. Strö överst toppingen. Grädda i ugnen i ca 60 minuter.
Raspberry Almond Cake
250 g butter, softened
275 g caster sugar
1 tsk vanilla sugar
3 eggs
250 g flour
1,5 tsp baking powder
125 g ground almonds
a pinch of salt
300 raspberrries, fresh or frozen
topping
50 g flour
2 tbsp sugar
30 g butter
Preheta oven to 180C. Grease a 22 cm cake tin and line base and sides with baking paper. Combine the ingredients for the topping. Set aside. Beat butter, sugar and vanilla sugar together until creamy. Add the eggs one at a time, beating well after each addition. Fold in the flour, ground almonds and salt. Spread into the tin and top with raspberries. Sprinkle with the topping. Bake in the oven for about 60 minutes.
25 Comments
Oj vad smaskig den ser ut!:)
ReplyDeleteVilken god kaka! :) Vad skönt att det iaf finns en till på jorden som inte gillar chokladglass, jag får alltid höra att jag är knäpp när jag säger det. :D
ReplyDeleteTack! Ja, jag har aldrig riktigt tyckt om chokladglass, men vaniljglass med chokladsås är gott :)
DeleteVilken god kaka! Ser festligt ut med kolasåsen på:) Jag ska bjuda några på fika där en inte tål mandel. Tror du denna kaka går bra att baka utan mandel och ersätta med mjöl istället?
ReplyDeleteHa en skön helg! Kam
Tack Helena! Ja, du kan nog använda bara mjöl också! Lycka till! Kram
Deletemums! ser god ut :)
ReplyDeletemmmm en kaka i min smak,jösses med kola så blir de ännu farligare
ReplyDeleteHallon och kola är en kombo som borde få nobelpriset i mat om det fanns. Suverän kaka som jag nog måste provbaka en dag. Ha en fin helg! Kram!
ReplyDeleteJa, de passar fint ihop! Kram och en fin helg till dig också!
DeleteGud så gott et ser ut! Jag gjorde faktiskt själv sockerfri kolasås för första gången igår, vilket gick överraskande bra!
ReplyDeleteTack så mycket! Låter spännande!
DeleteMen vad du läskas. Det ena bakverket smarrigare än det andra, mums!
ReplyDeleteKram Malin
Tack Malin :) Kram
Deleteriktigt fin ser den ut, och god låter den - precis i vanlig ordning:)
ReplyDeleteTack Mårtenssons!
DeleteOj vad gott! Synd att man inte kan slicka på dataskärmen. ;-)
ReplyDeleteHihi och tack!
DeleteMmmm, yummie vännen. Du bjuder på mycket gott nu... får nog ha förbud att titta in hos dig efter kl 22 på kvällen! ;) Kram!
ReplyDeleteTack Amy :) Kram
DeleteMmm, så gott det ser ut. Vad mycket härligt du har gjort med hallon! Mandelmjöl är min favorit just nu också! Stor Kram!
ReplyDeleteTack Linda! Jag gillar mandelmjöl också! Kram
DeleteÅH så smarrigt, mandel passar ju så bra till bärkakor och pajer :D
ReplyDeleteJa, det stämmer!
Delete"Hållon, tigrar äälskar hållon!"
ReplyDelete:) Ja, mycket goda bär!
Delete