Midsommarmaten blev i år en trerätters med tre olika små förrätter och tre små efterrätter. Till varmrätt serverades två olika potatissallader, en varm och en kall, bönbiffar och kokad majs med salt och smör på.
This year's Midsummer food consisted of a three course meal with three small entrees and three small desserts. The main course consisted of two different potato salads, one hot and one cold, bean burgers and boiled corn with salt and butter.
Förrätt
Starter
Tunnbrödsrulle fylld med färskost, soltorkad tomat och riven cheddar- och mozzarellaost
Wrap with cream cheese, sun dried tomato, and grated cheddar-, and mozzarella cheese.
Soltorkad tomat-parmesan mini frittata
Sundried tomato-parmesan frittata
Hembakat knäckebröd, med avokado-äggröra och creme fraiche-äggröra
Home made crisp bread with avocado-egg and creme fraiche-egg mixture
Varmrätt
Main course
Kall potatissallad med pesto och rostad körsbärstomat
Cold potato salad with pesto and roasted cherry tomatoes
Varm potatissallad med örtblandning
warm potato salad with herb mixture
Majs med salt och smör
Corn with salt and butter
Ugnsrostade tomater
Oven roasted tomatoes
Choklad-trio
Trio of Chocolate
Mint-chokladpudding
Mint-chocolate pudding
Boveteplättar med smält jordgubb-vaniljchoklad
Buckwheat pancake with melted strawberry-vanilla chocolate
Kokosolja-chokladmuffins
Coconut oil-chocolate muffin
28 Comments
Otroligt lyxig midsommarmat. Underbart med plockmat när det är kalas. Fantastisk avslutning med en hel parad av chooooklad..... Supernice!
ReplyDeleteTack så mycket Eija!
DeleteMmm chokladtrion såg ut som en dröm!
ReplyDeleteJa, den var god :)
DeleteVilka söta små frittatan! Aww... Det hela ser makalöst gott ut.
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteWow, vilka otroliga rätter! De där efterrätterna vill jag smaka på på en gång...
ReplyDeletehttp://bakasockerfritt.blogg.se/
Det är så roligt att läsa om allas firande, ingen är den andra lik, vilket är underbart inspirerande och kul!
ReplyDeleteTrion så väldigt lockande ut...
Ja, det är det och som du säger ingen är den andra lik :)
DeleteOj vilken midsommarmeny! Nu känns det verkligen som vi bara åt sill-å-potäte ;-)
ReplyDeleteInte alls :) Det är ju sill och potatis som hör till midsommaren :)
DeleteVilken härlig meny wow, imponerande! :) Allt verkar så gott också, förmodar att recept kommer på bloggen framöver?
ReplyDeleteTack Amy! Ja, recept kommer :)
DeleteWOW, vilken midsommarmeny! Mini-frittatan var ju alldeles supersöt! :=)
ReplyDeleteTack så mycket :)
DeleteOj, vilken midsommarmat!!!! så gott!!!
ReplyDeleteJag har länkat till din blogg från min, i ett inlägg. Det är till receptet på den supergoda citron-hallonkakan. Om det inte är OK säg till, så tar jag givetvis bort det.
//lisamaja
Tack! Tack för att du länkat och jag är glad att kakan var uppskattad!
DeleteOj så massa gott! Midsommar är nog årets bästa högtid tycker jag så det ska firas rejält! :)
ReplyDeleteTack :)
DeleteVilken midsommarmat, eller när som helst förstås! Mina blickar drogs direkt till potatissalladen med pesto och rostade tomater. Hellre den alla gånger än fransk potatissallad eller den geggiga med majo och gräddfil. Tack för tipset!
ReplyDeleteJag föredrar också mindre geggig potatissallad :) Tack!
DeleteWow, vilken meny! Nu blev jag genast hungrig. :) Chokladdesserterna såg underbara ut!
ReplyDeleteSå himla snyggt!!! Jag blev så hungrig av bilderna. Intressant och roligt att se ett annorlunda midsommarupplägg.
ReplyDeleteTack Linda! Ja, alla har så olika :)
Deleteåh jag vill ha receptet på de rostade tomaterna och potatis-tomatsalladen :)
ReplyDeleteHej! Recepten är på kommande :) Tack!
DeleteOkej tack!! Tänkte göra den redan idag, så får hitta på lite själv ;)
DeleteSara, jag skrev receptet i kommentarfältet på din blogg :) Hoppas du ser det!
Delete