To find rhubarb at the store in Singapore makes me happy. It gives me the chance to bake this good pie, which I learned from Mom. It reminds me of summer and sun. Now I have heat all year round, but the pie still brings a warm feeling and good memories. And it is really so good. Eat it with vanilla ice cream and happiness is a fact!
Rabarberpaj
100 g smör
0,75 dl socker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
300 g rabarber
1 dl socker
Vispa smör och socker. Tillsätt ägget och de torra ingredienserna. Tryck ut blandningen i en pajform (diameter 27 - 30 cm).
Sjud rabarber och socker i en kastrull tills rabarbern är mjuk. Fyll pajskalet med rabarberkompotten och grädda i 200 grader i ca 25 minuter.
Rhubarb Pie
100 g butter
0,75 dl sugar
1 egg
2 dl flour
1 dl oatmeal
1 tsp baking powder
300 g rhubarb
1 dl sugar
Beat butter and sugar. Add the egg and dry ingredients. Press the mixture into a pie dish (diameter 27 - 30 cm).
Simmer rhubarb and sugar in a saucepan until the rhubarb is soft. Fill the crust with the filling and bake at 200 degrees for about 25 minutes.
29 Comments
Mina rabarber har inte riktigt kommit upp än, men jag längtar!
ReplyDeleteJag förstår din längtan, men snart så :)
DeleteVad roligt att du fått tag på rabarber! De hör ju absolut försommaren till, så förstår bra att det ger lite extra sommarkänsla att baka och äta rabarberpaj. :)
ReplyDeleteJa, blev mycket glad att hitta rabarber :)
DeleteÄlskar rabarber :) kram Diana
ReplyDeleteJa, visst är det gott! Kram
DeleteÅh vad gott, rabarber är så gott i paj!
ReplyDeleteJa, mycket gott :)
DeleteSer jätte God ut
ReplyDeletesv: ja eller hur, det tyckte jag också :) Dom rekommenderas verkligen om du är sugen på att baka cupcakes :)
ReplyDeleteThat looks great! I adore rhubarb. I grew up with it growing in my back yard when I was a kid. My mom used to bake with it all the time. I could definitely go for a slice right about now. :)
ReplyDeleteThanks Julie! I'm a big fan of rhubarb as well!
DeleteHär råder det oxå rabarberfeber! Great minds think alike. ;)
ReplyDeleteJa, så sägs det ju :)
DeleteHar hur mycket rabarber som helst i trädgården så jag förstår din lycka när du hittar det;) Den här kakan måste jag testa.
ReplyDeleteKram
Åh, om jag också hade egna rabarberbuskar! Kram
DeleteKul att du hittade det därborta tycker jag... en smak av hemma :)
ReplyDeleteKram!
Ja, jag blev så glad :) Kram
DeleteTo me it's so fun that certain foods can bring you instantly back in time. Rhubarb reminds me of my mom too and long summer days that seemed to never end. Wish I had a piece of your yummy pie right now, it would be even better to sit down with you and have a piece along with a cup of tea!
ReplyDeleteYes, that would have been nice to chat and eat some lovely pie!
DeleteTo me it's so fun that certain foods can bring you instantly back in time. Rhubarb reminds me of my mom too and long summer days that seemed to never end. Wish I had a piece of your yummy pie right now, it would be even better to sit down with you and have a piece along with a cup of tea!
ReplyDeleteJag kan tänka mig att det inte alltid är så lätt att få tag i rabarber i alla länder. Då gäller det att passa på. Himmel, jag har fortfarande kvar rabarber i frysen från förra årets skörd... Mera saft tror jag... Kram!
ReplyDeleteStämmer! Saft på rabarber är ju också gott! Kram
DeleteÅH jag förstår lyckan att hitta rabarber i en butik sådär på andra sidan jorden! :D Hoppas pajen blev god!
ReplyDeleteJa, pajen var så god:) Tack!
DeleteMmm Rabarberpaj så gott det är!
ReplyDeleteHa en bra dag
//v
Ja, så gott :)
DeleteHaha, rabarber i Singapore? Vad kul att du hittade några :D Pajen ser helt fantastisk ut, jag ÄLSKAR rabarber!
ReplyDeleteJa, visst var det roligt! Tack!
Delete