Månadens kokboksutmaning har temat Vårens Primörer, så jag tog fram mina kokböcker och hittade denna fräscha och smakrika sparrissallad. Receptet är taget ur Vegetarian Cooking, utgiven av Murdoch Books.
Asparagus Orange Salad
serves 4
300 g thin asparagus spears
50 g watercress springs
0,5 red onion, very thinly sliced
1 orange, cut into 12 segments
1 tsp finely grated orange zest
1 tbsp orange juice
1 tsp sugar
1 tbsp red wine vinegar
2 tsp poppy seeds (I used roasted sesame seeds)
2 tbsp olive oil
60 g crumbled goat’s cheese
Cook the asparagus in boiling water for 1-2 minutes, or until just tender. Refresh under cold running water and drain well. Arrange the asparagus on a platter with the watercress, onion and orange segments. Put the orange zest, orange juice, sugar, vinegar and poppy seeds in a small bowl. Whisk in the olive oil with a fork until well combined, then drizzle over the salad. Scatter goat’s cheese over the salad. Season to taste with sea salt and ground pepper.
Sparris Apelsin Sallad
4 portioner
300 g tunna sparris
50 g vattenkrasse kvistar
0,5 rödlök, mycket tunt skivade
1 apelsin, skuren i 12 segment
1 tsk fint rivet apelsinskal
1 msk apelsinjuice
1 tsk socker
1 msk rödvinsvinäger
2 tsk vallmofrön (jag använde rostade sesamfrön)
2 msk olivolja
60 g smulad getost
Koka sparrisen i kokande vatten i 1-2 minuter. Skölj dem under rinnande kallt vatten och låt torka av. Ordna asparagus på en tallrik med vattenkrasse, lök och apelsin segment. Sätt apelsinskal, apelsinjuice, socker, vinäger och vallmofrön i en liten skål. Vispa i olivolja med en gaffel tills allt är blandat, ringla över salladen. Strö getost över salladen. Krydda med havssalt och peppar.
27 Comments
This made me happy as soon as I saw the picture! So pretty! We were in Heidelberg many years ago and they were having an "asparagus festival" with every restaurant featuring asparagus recipes - this reminds me of one of the fantastic dishes they served as part of the delicious asparagus menu!
ReplyDeleteI'm glad I could remind you of good memories! THanks!
DeleteSå gott och somrigt det såg ut:)
ReplyDeleteHa en fin dag!!
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Låter supergott, den ska jag testa. Har så mysigt att jag kan cykla till en liten gård som säljer sparris hemma, det är ju som godis;) Testade dina supergoda jordgubbs kakor, mmmm säger jag bara. Lägger ut dem på min blogg men länkar självklart till dig.
ReplyDeleteKram
Roligt att du testar recept från min blogg, det gör mig glad, Tack!! Vilken lyx att få köpa så närodlad sparris!
DeleteAlltså, vilken spännande kombination av olika smaker, vi måste ju bara prova!
ReplyDeleteJa, prova gärna :)
DeleteSparris är en favorit! Detta låter absoliut spännande.
ReplyDeleteKram Malin
Ja, mycket god sallad! Kram
DeleteWow what a stunning salad with lovely summer flavors always love your recipes
ReplyDeleteThanks very much Rebecca!
DeleteGorgeous salad! I really like the idea of adding the orange and zest to the asparagus. Simply delicious!
ReplyDeleteYes, this is a great salad with lovely flavors!
DeleteVilken härlig kombo. Valde oxå sparris till kokboksutmaningen.
ReplyDeleteTack! Roligt!!
DeleteLjuvlig kombination! Sparris är så fantastisk gott och kan varieras på så många sätt. Det här har du lyckats med! Kram!
ReplyDeleteOMG! Vilken vacker och god sallad!
ReplyDeleteja, den var ett nöje för ögat och smaklökarna :)
DeleteÅh så gott det ser ut, verkligen en sommarfräsch sallad! Härligt bidrag till utmaningen med :D
ReplyDeleteTack och ja detta är en passande sallad till sommaren!
DeleteSå gott och sommarfräscht det ser ut! Verkligen ett härligt bidrag till utmaningen med :D
ReplyDeleteOj vilken läskande bild! Jag vill ha sparris..NU ;)
ReplyDeleteTack :)
DeleteUnderbara färger! Synd att jag inte tål sparris... jag tycker det är jättegott!
ReplyDeleteTack Amy! Synd att du inte tål sparris, men det finns ju så massa annat gott :)
DeleteMums, det verkar gott. Jag gillar verkligen grön sparris. :)
ReplyDeleteKram
Wow, this post is nice, my sister is analyzing these things, thus I
ReplyDeleteam going to inform her.
My homepage ... cool articles to read