A cake with tart lemon curd and sweet meringue. I like eat it when it's cold.
Lemon
Curd Marängtårta
100
g smör
0,75
dl socker
1 ägg
2
dl mjöl
1
dl havregryn
1
tsk bakpulver
300
g lemon curd
4
stora äggvitor
0,5
dl socker
Vispa
smör och socker. Tillsätt ägget och de torra ingredienserna. Tryck ut
blandningen i en pajform (diameter 27 - 30 cm). Värm ugnen till 220C och
förgrädda pajskalet i ca 8 minuter. Sänk värmen till 180C.
Lägg
äggvitorna i en bunke och vispa till det blir skum, tillsätt sockret och vispa
tills styva toppar bildas. Rör i lemon curd och blanda försiktigt. Häll i
pajskalet. Grädda i ca 20 minuter. Låt kakan svalna i minst 1 timme och skär
sedan försiktigt med en våt kniv.
Lemon
Curd Meringue Cake
100
g butter
0,75
dl sugar
1
egg
2
dl flour
1
dl oatmeal
1
tsp baking powder
300
g lemon curd
4
large egg whites
0,5
dl sugar
Beat
butter and sugar. Add the egg and dry ingredients. Press the mixture into a pie
dish (diameter 27 - 30 cm). Preheat oven to 220C and pre-bake pie crust for
about 8 minutes. Reduce heat to 180C.
Place
egg whites in a bowl and beat until foamy, add the sugar and beat until stiff
peaks form. Stir in the lemon curd and mix gently. Pour into pie shell. Bake
for about 20 minutes. Let the cake cool for at least 1 hour and then cut
carefully with a wet knife.
25 Comments
Citronpaj med maräng var min favorit när jag var yngre. Kan föreställa mig att det här är en riktig finkaka!
ReplyDeleteJa, gott är det :)
DeleteI'm excited to try this one! It's such a delicious sounding recipe. I have strawberries on my brain as our local ones just are beginning to arrive - I'm picturing this with fresh strawberries - heavenly!
ReplyDeleteYes, strawberries will go perfect with this cake!
DeleteLemon Curd och maräng, mums! Jag är fegis då det kommer till att testa lemon curd fast det låter så gott. Dina rutor skulle jag gärna ta några stycken av till kaffet idag (tur/otur att du inte bor i Stockholm)
ReplyDeleteDu måste testa lemon curd, det är jätte gott och framför allt med scones!
DeleteGuuud så gott det låter. Jag älskar lemon curd, på alla sätt i kakor, på tårtor och till scones. Mums!
ReplyDeleteJa, lemon curd är verkligen gott!
DeleteMjam så gott:)
ReplyDeleteTack :)
DeleteGive me lemon at any day, I'd be the happiest. Your cake looks so delicious and tempting.
ReplyDeleteThanks Dewi! This one is really yummy!
DeleteHej Katarina,
ReplyDeletevad gott det ser ut. Alltid lika smarriga saker du bjuder på.
Håller på och laddar in mina bilder i datorn från resan, ska bli spännande att gå igenom alla bilder och drömma sig tillbaka.
Hoppas allt är bra med dig.
KRAM
Hej Susanne! Vad roligt att ha dig tillbaka! Skall vara spännande att höra om din resa och se bilder. Kram
DeleteLemon curd och maräng är otroligt gott ihop. Min pappa brukade göra en vansinnigt god citronmarängpaj när jag var yngre. Nu orkar han inte längre, men den pajen glömmer jag aldrig. Kram!
ReplyDeleteJa, citronmarängpaj är också mycket gott! Vad roligt att din pappa bakat!
DeleteDen verkar väldigt smarrig! Och så snygga bitar du fått till!
ReplyDeleteTack, ja den är god!
DeleteCitron är en favoriterna i vårt kök, så friskt och gott.
ReplyDeleteCitron ger en så god smak till bakverk!
DeleteThis one I really love! Maräng är min absoluta favorit mums, kram!
ReplyDeleteThanks :) Så gott! Kram
DeleteLåter himmelskt gott. Jag älskar söt-sura desserter och kakor.
ReplyDeleteJa, det gör jag också!
DeleteMmm...härligt! Jag älskar just maräng och något syrligt till! En klar favorit i mitt kök!! :)
ReplyDelete