Honeycomb
is basically a chewy, crunchy and sweet candy. Can be eaten as such, but is
especially good when you dip it in chocolate. A beloved child has many names;
honeycomb is known by different names around the world, such as hokey pokey,
puff candy, cinder toffee, sponge toffee or Seafoam.
Honeycomb
50
ml vatten
190
g strösocker
50
g farinsocker
140
g flytande glukos
60
g honung
10
g bikarbonat (siktat)
Placera
bakpapper i en form. I en stor kastrull blanda vatten, strösocker, farinsocker,
glukos och honung. Värm på läg värme tills sockret är upplöst. Vrid värmen på
medium / hög och låt blandningen koka tills den når 144-146 C.
Ta
av värmen, tillsätt bikarbonat och blanda snabbt. Blandningen kommer att stiga,
när det ser ut som om det är på väg att överflöda, häll direkt i formen. Låt
svalna och stelna. När svalnat, ta bort papper och klipp till rimliga lagom
stora portioner. Doppa i choklad om du vill. Går även att äta som de är, eller
smula på glassen. Förvara i en lufttät behållare (annars
drar de till sig fukt och blir kladdiga och hårda).
Honeycomb
50
ml water
190
g granulated sugar
50
g brown sugar
140
g liquid glucose
60
g honey
10
g bicarbonate of soda (sifted)
Place
the baking sheet in a dish. In a large saucepan, mix water, granulated sugar,
brown sugar, glucose and honey. Heat over low heat until sugar is dissolved. Turn
heat on medium / high and let the mixture boil until it reaches 144-146 C.
Take
off heat, add baking soda and mix quickly. The mixture will rise, when it looks
as if it is about to overflow, pour directly into the dish. Allow to cool and
solidify. When cooled, remove paper and cut into bite-sized portions. Dip in
chocolate if you wish. Can also be eaten as they are, or crumble over ice
cream. Store in an airtight container (otherwise moisture gets into them and they get sticky and hard).
25 Comments
GASP! You are not going to believe this! This is my favorite candy in all the world. I grew up eating this - we called it fairy food. Your's look amazing, perfect, you just made my day! :)
ReplyDeleteOh, I'm glad to hear that! Fairy food sounds great!
DeleteWhat an interesting recipe. The candy looks delicious, but I don't think that I have ever had it. I'll have to remedy that. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteThanks Mary! yes, this one is really interesting :) Have a great day too!
DeleteWow - something I've never heard of! It looks and sounds delicious, though!
ReplyDeleteThanks! Yes, it's delicious :)
DeleteMm, visst finns det en godisbit med sådant i?
ReplyDeleteSer väldigt gott ut!
Kram Malin
Ja, det finns det :) Kram
DeleteDet där såg ju mumsigt ut, kanske man skulle göra någon gång! Allt med honung och choklad är ju gott :D
ReplyDeleteTack! Ja, testa gärna!
DeleteDet här har jag aldrig hört talas om! Det ser supersmaskigt ut och passar verkligen till påsk:)
ReplyDeleteTack! Ja, detta är lite annorlunda godis :)
Deleteså spännande saker du bakar,aldrig hört talas om detta heller men de ser ju sjukt gott ut
ReplyDeleteTack :)
DeleteSpännande, har aldrig hört talas om men namnet säger mig att den smakar riktigt fint. Godissuget sätter in ordentligt här vill jag lova.
ReplyDeleteJa, mycket gott och annorlunda godis!
DeleteGud vad spännande, har aldrig hört talas om detta!
ReplyDeleteVad bra! Jag har en tub glukos i kylen som jag sällan använder. Nu fick jag en anledning att göra mer godis. Hihi! Toppen! Kram!
ReplyDeleteJa, nu har du en orsak att baka :) Kram
DeleteÅhhh, har aldrig smakat men vill!
ReplyDeleteDet är bara att testa att laga dessa :) Kram
DeleteHoneycomb är tokgott, passar bra att pimpa desserter med också. :)
ReplyDeleteJa, riktigt gott att smula på glass :)
DeleteMen, det här går att köpa som godis i England, kan inte för mitt liv komma på namnet, men ser direkt att det är det godiset jag ofta åt då jag bodde i London. Wow, vad underbart att man kan göra det själv!
ReplyDeleteJa, det finns det säkert :) Honeycomb heter den i affären här!
Delete