Funnel Cake (tippaleipä in Finnish) is one of the baked goods that are eaten on Walpurgis. It is the first time I make these myself, and thought they were really good. I used a tin can, from which I removed the lid and bottom and piped the mixture into the tin, to get the Funnel cake to keep the shape.
Struvor
3
ägg
2,5
dl mjölk
0,5
dl socker
2
tsk vaniljsocker
4
dl vetemjöl
en
nypa salt
olja
florsocker
Blanda
ägg, mjölk, socker, mjöl och salt. Rör till en slät smet. Häll blandningen i en
påse och klipp ett hål i hörnet av påsen. Värm oljan i en kastrull och lägg i
en konservburk, som du tagit bort lock och botten på. Tryck ut smeten kors och
tvärs i burken. När degen har hårdnat, ta försiktigt bort burken och tryck ut
nästa struva i burken. Fritera tills struvorna är gyllenbruna. Ta upp dem ur
oljan och låt ligga på hushållspapper. Strö over florsocker innan servering.
Finnish Funnel
Cake
3
eggs
2,5
dl milk
0,5
dl sugar
2
tsp vanilla sugar
4 dl
flour
a
pinch of salt
oil
icing
sugar
Mix
eggs, milk, sugar, flour and salt. Stir to a smooth batter. Pour the mixture
into a plastic bag and cut a hole in the corner of the bag. Heat the oil in a saucepan
and add in a tin, from which you have removed the lid and bottom. Press the
batter back and forth in the tin. When the dough has hardened, carefully remove
the can and press the next fritter into the tin. Fry until golden brown. Take
them out of the oil and leave on kitchen paper. Sprinkle with icing sugar
before serving.
22 Comments
Struvor är ju så gott. Har inte gjort ngr själv än, men får gå en kurs hos svärmor som gör sådana:)
ReplyDeleteTrevlig valborg!
//v
Ja, goda är de! Glad Valborg!
DeleteStruvor är ju så gott. Har inte gjort ngr själv än, men får gå en kurs hos svärmor som gör sådana:)
ReplyDeleteTrevlig valborg!
//v
Dina struvor blev jättefina! Har heller aldrig gjort sådana själv. Kanske någon dag. :)
ReplyDeleteTack Tove :)
DeleteSå fina och goda de ser ut. Tycker formen blev bra, smart med konservburksbotten :)
ReplyDeleteUndrar om finska struvor skiljer sig från svenska? Har aldrig gjort de men smakat de svenska, jättegoda!
Tack :) Jag tror nog att de är likadana som svenska struvor.
DeleteKors så goda de ser ut! Ser frasiga ut, är de det?
ReplyDeleteKram Malin
Tack Malin och jo, de är frasiga! Kram
DeleteOj, struvor har jag inte ätit sedan jag var liten, gott!
ReplyDeleteJa, mycket gott!
DeleteWhat gorgeous funnel cake! And, your photography is beautiful!
ReplyDeleteThanks Tessa :)
DeleteSnygga! Smart idé med burkarna...
ReplyDeleteJag är lite feg när det gäller fritering, men får väl ta mod till mig...
Tack! Det är inte svårt att fritera och viktigt är att ha ett lock nära till hands.
DeleteMycket smart det där med burken, de blev ju jättefina.
ReplyDeleteSuperfina! Min mormor bakade alltid struvor - men som barn ville man ju hellre ha bulle eller chokladkaka. Länge sedan jag smakade struvor, men goda vill jag minnas. Kram
ReplyDeleteStämmer! Jag gillade inte struvor som barn, men nu så :) Kram
Deletewow these look so good love the tin idea and these are super popular at American fares
ReplyDeleteThanks Rebecca!
DeleteVilka läckra bakverk!
ReplyDeleteHar inte ätit struvor sen Valborg 1965 i Finland. Bor i Spanien och helt plötsligt blev jag sugen på Tippaleipä och Sima. Så nu ska det bryggas 6% Sima och bakas struvor... Spelar ingen roll att det inte Valborg😎. Bubbel är alltid gott!
ReplyDelete