A tasty quiche with arugula and feta. For the crust I used cooked millet and it fits very well as a crust. If you want some variety to your crust, then I would recommend this one.
Feta-rucolapaj
Botten
1,5 dl rå hirs
3 dl vegetarisk buljong
Fyllning
150 g rucola
1 paprika, små bitar
körsbärstomater
100-150 g feta
oliver
2 ägg
2 dl grädde
salt
peppar
Värm ugnen till 200C. Smörj en pajform.
Koka hirsen i buljongen tills mjuk, ca 20 minuter. Tillsätt mera vatten
om det behövs. Tryck ut hirsen i en pajform med baksidan av en sked. Grädda
botten i ca 10 minuter, så att det blir lite torrt.
Stek paprikabitarna en stund i stekpannan och tillsätt rucola, och fräs
ytterligare någon minut. Salta och peppra. Dela körsbärstomaterna. Fyll pajskalet
med rucola-paprikablandningen och smula på fetaost. Därefter placera tomaterna och
oliverna överst. Blanda ägg, grädde, salt och peppar och häll över pajen.
Grädda i ugnen ca 30 minuter.
Feta-Arugula
Quiche
crust
1,5
dl raw millet
3
dl vegetable broth
filling
150
g arugula
1
bell pepper, small pieces
cherry
tomatoes
100-150
g feta
olives
2
eggs
2
dl cream
salt
pepper
Preheat
the oven to 200C. Grease a pie plate.
Cook
the millet in the broth until soft, about 20 minutes. Add more water if
necessary. Press out the millet in a pie dish with the back of a spoon. Bake
crust for about 10 minutes, so it gets a little dry.
Fry
the pepper pieces for a moment in the skillet and add arugula, and cook another
minute. Add salt and pepper. Cut cherry tomatoes. Fill pie crust with
arugula-pepper mixture and crumble the feta cheese. Then add tomatoes and
olives on top. Mix eggs, cream, salt and pepper and pour over the pie. Bake in
oven about 30 minutes.
16 Comments
Oh jag gillar pajer. Kanske mest för att jag inte gör paj så ofta själv!! Dessa såg väldigt goda ut och ger mig ett skäl att söka vidare om hirs. /e
ReplyDeletePaj är gott och inte så svårt att laga!
DeleteJag har gjort vegobiffar av hirs, men inte pajbotten! Så otrolgt smart och smalt! Detta måste prövas! Ha en fin dag - här är iskallt men soligt! Antar att du har varmt och skönt väder!? Påskkram!
ReplyDeleteBiffar av hirs låter gott! Det har varit en varm dag, med sol och några regnskurar :) Kram
DeleteHo katarina,
ReplyDeleteThanks for dropping my blog the other day. Contrary to you, i am a malaysian living in finland :)
Hi! How nice, do you enjoy Finland?
DeleteSå fina de är, kan tänka mig att de smakade mums! :) Kram!
ReplyDeleteTack Amy! Gott var det :) Kram!
DeleteThis sounds fresh and delicious. I love the cheese and greens combination that you have used here. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteThanks Mary!
Deleteåh detta låter spännande och ser ju grymt gott ut
ReplyDeleteTack så mycket :)
DeleteVad fint och gott det såg ut:)
ReplyDeleteKram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Riktigt gott de ser ut!! låter riktigt spännande tycker jag.
ReplyDeleteTack Sana!
DeleteRuccola är så gott i mat har haft det i både paj och i dag i köttfärslimpa.
ReplyDelete