En smakrik paj med rucola och feta. Till botten har jag använt mig av kokad hirs och det passar mycket bra som pajbotten. Något jag rekommenderar om ni vill ha variation till pajbotten. 

A tasty quiche with arugula and feta. For the crust I used cooked millet and it fits very well as a crust. If you want some variety to your crust, then I would recommend this one.


Feta-rucolapaj

Botten
1,5 dl rå hirs
3 dl vegetarisk buljong

Fyllning
150 g rucola
1 paprika, små bitar
körsbärstomater
100-150 g feta
oliver
2 ägg
2 dl grädde
salt
peppar

Värm ugnen till 200C. Smörj en pajform.
Koka hirsen i buljongen tills mjuk, ca 20 minuter. Tillsätt mera vatten om det behövs. Tryck ut hirsen i en pajform med baksidan av en sked. Grädda botten i ca 10 minuter, så att det blir lite torrt.
Stek paprikabitarna en stund i stekpannan och tillsätt rucola, och fräs ytterligare någon minut. Salta och peppra. Dela körsbärstomaterna. Fyll pajskalet med rucola-paprikablandningen och smula på fetaost. Därefter placera tomaterna och oliverna överst. Blanda ägg, grädde, salt och peppar och häll över pajen. Grädda i ugnen ca 30 minuter.
  

Feta-Arugula Quiche

crust
1,5 dl raw millet
3 dl vegetable broth

filling
150 g arugula
1 bell pepper, small pieces
cherry tomatoes
100-150 g feta
olives
2 eggs
2 dl cream
salt
pepper

Preheat the oven to 200C. Grease a pie plate.
Cook the millet in the broth until soft, about 20 minutes. Add more water if necessary. Press out the millet in a pie dish with the back of a spoon. Bake crust for about 10 minutes, so it gets a little dry.
Fry the pepper pieces for a moment in the skillet and add arugula, and cook another minute. Add salt and pepper. Cut cherry tomatoes. Fill pie crust with arugula-pepper mixture and crumble the feta cheese. Then add tomatoes and olives on top. Mix eggs, cream, salt and pepper and pour over the pie. Bake in oven about 30 minutes.