A sweet pie filled with blackcurrant curd. Good served with ice cream.
Paj med
svartvinbärs curd
mördeg
0,75 dl
vetemjöl
0,75 dl
fullkornsvetemjöl
75 g smör
2 msk socker
1 tsk vatten
svartvinbärs
curd
Blanda samman
alla ingredienser till mördegen och tryck sedan ut i aluminiumformar. Spara deg
även till locken. Fyll med svartvinbärs curd och täck med mera deg. Grädda i 175
grader i ca 25 minuter. Pudra på florsocker innan servering.
Pie
with Blackcurrant Curd
pastry
0,75
dl flour
0,75
dl whole wheat flour
75
g butter
2
tbsp sugar
1
tsp water
blackcurrant
curd
Mix
all ingredients for the pastry and press into aluminum molds. Save some dough for
the top. Fill with blackcurrant curd and cover with more dough. Bake at 175
degrees for about 25 minutes. Sprinkle on powdered sugar before serving.
14 Comments
wow..that looks tasty & inviting..;)
ReplyDeleteTasty Appetite
Thanks :)
DeleteWhat gorgeous little pies you've baked up! I'm not sure I've actually ever had black currants, what do they taste like? I wish I could taste them first hand!
ReplyDeleteThank you so very much! Blackcurrants have a flowery fragrance and are tangy and have almost a musky flavor!
DeleteMen det där lät gott, perfekt efterrätt kram och ha en mysig fredag Diana
ReplyDeleteTack Diana! Kram och önskar dig ett fint veckoslut!
DeleteLäckra!! Du levererar alltid.
ReplyDeleteHoppas du får en riktigt bra helg!
Tack för dina snälla ord! Önskar dig en fin helg!
Deleteåh så fina bilder och de låter riktigt gott.första gången ja hör om svartvinbärs curd,men nån gång ska väl bli den förste
ReplyDeleteÄlskar att den är i miniformat.måste pröva på de
These really sound delightful. I would love to sample them. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteSer riktigt smarrigt ut :) Precis som allt du gör, fredagskramar!
ReplyDeleteTack snälla Amy!
DeleteGott Gott! Älskar svarta vinbär i kakor. Roligt med en annan slags curd dessutom än lemon. Jag tycker körsbär och svarta vinbär borde användas mer i svenskt bak. Dina pajer ser så goda ut!!
ReplyDeleteTack Linda! Ja, det är gott med svarta vinbär.
Delete