En smakrik tofurätt med grön currypasta och kokosmjölk. 

A tasty tofu dish with green curry paste and coconut milk.


Curry Tofu

2 msk sesamolja
1 lök, tärnad
2 msk grön currypasta
1 dl broccolibuketter
1 paket tofu
1 burk kokosmjölk
2 dl grönsaksbuljong
cashewnötter

Koka broccoli i vatten. Värm två matskedar sesamolja i en stekpanna på medelvärme. Lägg i tärnad lök och paprika, stek tills löken blir genomskinlig. Rör i två matskedar grön curry pasta och stek i 2-3 minuter. Tillsätt tärnad tofu och stek i fem minuter. Häll i en burk kokosmjölk och grönsaksbuljong. Låt koka i 5-10 minuter, rör om ofta. Blanda i broccoli. Salta och peppra efter smak. Servera med nudlar och cashewnötter.


Curry Tofu

2 tbsp sesame oil
1 onion, diced
2 tbsp green curry paste
1 dl broccoli florets
1 package of tofu
1 can of coconut milk
2 dl vegetable broth
cashews

Boil the broccoli in water. Heat two tablespoons of sesame oil in a skillet over medium heat. Add diced onions and peppers, cook until the onion becomes translucent. Stir in two tablespoons green curry paste and fry for 2-3 minutes. Add cubed tofu and cook for five minutes. Add a can of coconut milk and vegetable stock. Boil for 5-10 minutes, stirring frequently. Stir in broccoli. Salt and pepper to taste. Serve with noodles and cashews.