I like eggs a lot, but not soft-boiled eggs. In this recipe I have used cooked eggs as filling. Delicious!
Äggpiroger
2 dl mjölk
1,5 tsk torrjäst
50 g smör, mjukt
3-4 dl vetemjöl
3 dl bovete
1 tsk salt
Värm mjölken till 42 grader och blanda i
hälften av mjölet, torrjäst, salt och smör. Tillsätt mjöl efterhand tills du
har en mjuk deg som lossnar från skålens kanter. Låt jäsa övertäckt 1h.
Fyllning
2 kokta ägg, mosade
0,5-1 dl kokt ris
majonnäs
färskost
salt
Blanda samtliga ingredienser och salta
efter smak. Kavla degen till rundlar och fyll med äggfyllningen och vik över
halva degen och nyp ihop. Pensla med ägg och grädda i 200 grader ca 20 minuter.
Egg Pies
2 dl milk
1,5 tsp dry yeast
50 g butter, soft
4 dl flour
3 dl buckwheat
1 tsp salt
Heat the milk to 42 degrees and mix in
half of the flour, dry yeast, salt and butter. Add flour gradually until you
have a soft dough that comes off the edges of the bowl. Let rise covered for 1
hour.
2 boiled eggs, mashed
0,5-1 dl cooked rice
mayonnaise
cream cheese
salt
Mix all ingredients and salt to taste.
Roll dough into circles and fill with the egg filling and fold over half the
dough and pinch. Brush with egg and bake at 200 degrees about 20 minutes.
7 Comments
Wow, what a novel idea. I never thought of using egg as a pie or puff filling! Just like you, I love eggs very much too, just not soft-boiled eggs.
ReplyDeleteThanks for commenting on my post!
DeleteThis looks really delicious. I love bacon and egg pies, this comes close!
ReplyDeleteSå spännande, detta har jag aldrig hört talas om. Är det något som serveras mycket i Singapore?
ReplyDeleteNja, inte skulle jag säga det, men ägg i allmänhet äts mycket här :)
DeleteHar gjort dessa två gånger, bra som roligare vardagsmat! Andra gången bytte jag ut riset mot quinoa. Funkade kanon :-)!
ReplyDeleteVad roligt att höra och ja, quinoa blir ju också gott! Tack att du berättade!
Delete