Paj med senap och brie passar mycket bra ihop. Pajbotten är gjord på kvarg och ägg och inget fett har använts. En paj jag kommer göra snart igen.
Brie-Mustard
Tart
Crust
250 g quark
1 egg
1,5 dl flour
0,5 dl oatmeal
1 tsp baking
powder
Filling
1 dl milk
2 eggs
1 clove garlic,
crushed
1 tbsp mustard
50 g cheddar
cheese, grated
2 ripe tomatoes,
sliced
125 g brie,
thinly sliced
salt
pepper
Mix all the
ingredients for the crust and press into a pie dish. Prebake at 200 degrees for
10 minutes. Beat together the milk, eggs and garlic and season to taste. Spread
the mustard over the crust and sprinkle with cheddar cheese. Arrange the
tomatoes and brie on top and pour over the egg mixture. Bake for 30 minutes,
until set and golden. Drizzle some herb oil over the tart.
Brie-Senap
Paj
botten
250
g kvarg
1
ägg
1,5
dl vetemjöl
0,5
dl havregryn
1
tsk bakpulver
fyllning
1
dl mjölk
2
ägg
1
vitlöksklyfta, krossad
1
msk senap
50
g cheddarost, riven
2
mogna tomater, skivade
125
g brie, tunt skivad
salt
peppar
Blanda
alla ingredienserna till bottnet och tryck i en pajform. Förgrädda bottnet på
200 grader i 10 minuter. Vispa ihop mjölk, ägg och vitlök och krydda efter
smak. Bred senap på pajbottnet och strö med cheddarost. Placera tomater och
brieost ovanpå och häll över äggsmeten. Grädda i 30 minuter, tills fyllningen
stelnat och gyllene. Ringla lite örtolja över pajen.
25 Comments
Mmmmums, Det där ser och låter riktigt gott ut!
ReplyDeleteTack Carina!
DeleteOikein hyvältä näyttää!:)
ReplyDeleteKiitos :)
DeleteJag har gjort en med brie och mango chutney, gott det också!
ReplyDeleteKram Malin
Ja, det låter också gott, kram!
DeleteBra pajbotten, den måste jag komma ihåg att testa vid nästa pajbak!
ReplyDeleteJa, bottnet var mycket gott
DeleteAldrig gjort paj med brie, men det ser jättegott ut.
ReplyDeleteHa en fin och härlig dag!
KRAM
Brie passade förvånansvärt bra i paj. Kram
DeleteSå gott det låter mmm jag älskar brie! Men hur blir smaken med senapen i...? Lite nyfiken är jag allt! Använder du lättkvarg eller den feta? Här har vi 15% och 34%. Kram!
ReplyDeleteJag tyckte att senapen gjorde pajen snäppet godare, passade verkligen i denna paj. Jag använde en mild senap och mängden är ganska liten, men man kan prova sig fram! Jag använde vanlig kvarg, men jag tror inte fetthalten var 34%. 15% blir nog bra :) Kram
DeleteJag skrev fel! Crème fraîche har den fetthalten, kvarg har 1% och 10%! Kan man använda 1% eller blir det för fettfattigt?
DeleteJag skull nog säga att 1% blir bra! Kram
DeleteMmmm va gott de såg ut!
ReplyDeleteTack :)
DeleteThis sounds wonderful. I am intrigued by the use of quark in the crust. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteThe crust gets soft and airy with quark in it! Have a great day Mary!
DeleteMums vad god den ser ut! Är kvarg samma som kesella eller?
ReplyDeleteJa, kvarg är samma som kesella :)
DeleteHimmel och plättar vilken paj! Jag ääälskar senap och jag ääälskar brie! Denna ska jag göra snarast! Kram och tack för härligt recept!
ReplyDeleteTack Erika! Hoppas du gillar den :) Kram
DeleteI have made your tasty tart & it tasted fabulous! I loved every flavour in here a lot! :)
ReplyDeleteMMMMM,..thanks again!
Oh, thanks! I'm glad you liked it!
Deleteghd, mac cosmetics, hollister, bottega veneta, ralph lauren, wedding dresses, ray ban, nfl jerseys, mont blanc, hollister, nike air max, oakley, beats by dre, longchamp, louboutin, vans shoes, converse outlet, nike roshe, lululemon, jimmy choo shoes, vans, nike trainers, ferragamo shoes, instyler, iphone cases, p90x workout, nike huarache, asics running shoes, hollister, chi flat iron, giuseppe zanotti, soccer shoes, insanity workout, new balance, north face outlet, abercrombie and fitch, babyliss, north face outlet, gucci, reebok shoes, nike air max, baseball bats, celine handbags, soccer jerseys, valentino shoes, mcm handbags, timberland boots, birkin bag, herve leger, converse
ReplyDelete