I denna maträtt har jag använt zucchini istället för pasta, men det går bra att ta pasta också. En mycket smakrik rätt!
I this dish I have used zucchini instead of pasta, but you can use pasta as well. A really tasty dish!
fyllning:
rucola, en
handfull
färsk basilika,
en handfull
200 g feta
tomatsås:
1 lök
1 klyfta vitlök
olivolja
1 burk krossade
tomater
1- 2 tsk
farinsocker
salt
peppar
basilika
zucchini,
skivad på längden
riven ost
Fräs löken i olivolja och
häll sedan i tomatkrosset. Låt sjuda under tiden du mixar feta, rucola och
basilika i en blender. Krydda tomatsåsen. Skiva zucchini med en osthyvel till tunna skivor. Fyll zucchiniskivorna
med fetablandningen och placera dem stående i en ugnfast form, som har lite
tomatsås i botten.. Häll resterande tomatsås på och strö över rikligt med riven
ost. Grädda i ugnen ca 20 minuter i 225 grader. Servera med ett gott bröd.
Zucchini Stumps with green
filling
rucola, a handful
fresh basil, a handful
200 g feta
tomato sauce:
1 onion, finely chopped
1 can of diced tomato
1-2 tsp brown sugar
salt
pepper
basil
zucchini, sliced lenghtwise
grated cheese
Fry the onions in olive oil
and then pour in the diced tomatoes. Let simmer while you mix feta, rucola and
basil in a blender. Season the tomato sauce. Slice the zucchini with a cheese slicer into thin slices.
Fill the zucchini slices with feta mixture and place them upright in a
ovenproof form, which has a little tomato sauce in the bottom. Pour remaining
sauce over the zucchini and sprinkle with plenty of grated cheese. Bake in oven
about 20 minutes at 225 degrees. Serve with good bread.
7 Comments
Ser smarrigt ut! Jag gillar också att använda zucchini istället för pasta, ibland med tunt skivade morötter iblandade.
ReplyDeleteGott nytt år!
Mums, jag älskar att grilla zucchini och äggplanta och sedan fylla dem med en god ost!
ReplyDeleteGod fortsättning!
Ser underbart gott ut! :)
ReplyDeleteMen så smart, det här ska jag testa!
ReplyDeleteGott nytt år!
Åh jesus vad gott det ser ut, jag hade LÄTT använt zucchini jag med, det är alltid kul med nytänk :) Söt form du använde!
ReplyDeleteCecilia: Tack!
ReplyDeletebakverket: Ja, det låter också mycket gott!
Amy: Tack :)
tina: :) Tack!
Alexandra: Tack! Ja det är roligt att variera sig lite!
Looks healthy and delicious...nice combo!
ReplyDelete