Risoni also
known as orzo is a form of pasta, which in appearance resembles rice.
Ugnsbakad Grönsaksrisoni
1
zucchini, tunt skivade
250
g körsbärstomater
200
g sötpotatis, skalad och tärnad
4,5 dl risoni
4,5 dl risoni
4,5
dl grönsaksbuljong
1
dl vitt vin
2
msk basilikapesto
1
dl riven parmesanost / cheddar
Värm
ugnen till 180 C. Placera zucchini, tomater, sötpotatis, risoni, buljong och
vin i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 10-15 minuter eller
tills all vätska har absorberats. Ta av från värmen. Rör i pesto. Krydda med
salt och peppar. Häll blandningen i en ugnsform. Strö över parmesan. Grädda i
15 minuter eller tills osten är gyllene. Servera omedelbart.
Vegetable
Risoni Bake
1
zucchini, thinly sliced
250
g cherry tomatoes
200
g potatoes, peeled and diced
4,5 dl risoni
4,5 dl risoni
4,5
dl vegetable broth
1
dl white wine
2
tbsp basil pesto
1
dl grated parmesan cheese / cheddar
Preheat
oven to 180 C. Place the zucchini, tomatoes, sweet potatoes, risoni, broth and
wine in a saucepan. Bring to a boil, reduce heat and simmer for 10-15 minutes
or until all liquid has been absorbed. Remove from heat. Stir in the pesto.
Season with salt and pepper. Pour mixture into a oven dish. Sprinkle with
parmesan. Bake for 15 minutes or until cheese is golden. Serve immediately.
19 Comments
this looks wonderfully tasty ..yumm
ReplyDeleteTasty Appetite
åh va gott,de var så länge sen ja åt något vegetariskt,så gott verkligen.får nog ta och göra något snart.
ReplyDeleteJa, denna rätt var verkligen god!
DeleteShit vad hungrig jag blev nu
ReplyDeleteHaha, tack!
DeleteDet där såg verkligen smarrigt ut.
ReplyDeleteHar aldrig använt risoni, lät ju onekligen mycket gott med denna blandningen.
Hur mycket risoni har du använt till denna formen?
Kram och fortsatt trevlig söndag
Oj, den hade blivit glömd :) Jag använde mig av 4,5 dl risoni! Tack att du märkte det! Kram
DeleteThis is such a wonderful and different way to make veggies. I'm going to Pin In on my Pinterest! Delicious!
ReplyDeleteThanks very much!
DeleteI had to tell you I made this and it was wonderful! I had to guess at some of the measurements, but it turned out really great. It id definitely something I will make often. *:)*
DeleteIt makes me happy that you liked it :) Thanks for letting me know!
DeleteMmmm; vad härligt gott det ser ut! Jag undrar också hur mycket risoni du har till receptet?
ReplyDeleteTack! Ja, jag hade visst glömt att skriva mängden på risoni, men 4,5 dl skall det vara :)
DeleteOooh, jag älskar pastagratänger, och så har du vitt vin i också, det här är lovande! Jag brukar undvika risoni för att det ser ut som vita myrägg när man äter det, men i en gratäng undviker man ju det :D Yay!
ReplyDeleteJa, den här var god!! Inga myrägg här inte :)
DeleteSer riktigt gott ut :) Har inte testat risoni men antar att det går att köpa i vanlig matbutik?
ReplyDeleteKram!
Ja, det borde finnas i vanlig mataffär! Kram
DeleteGud så gott detta låter! Jag har bara testat att ha risoni som tillbehör aldrig så här i en gratäng.
ReplyDeleteJa, risoni passar bra i gratäng! Tack!
Delete