Arancini is a favourite Italian snack. Arancini is a
fried rice ball coated with breadcrumbs. It is said to have originated from
Sicily in the 10 th century. It’s usually filled with vegetables, mozzarella or
meat.
Arancini är ett italienskt favorit snack. Arancini är friterade/stekta
bollar av ris täckt med ströbröd. De sägs ha sitt ursprung från Sicilien under
10-talet. De är oftast fyllda med grönsaker, mozzarella eller kött.
Mozzarella
Arancini
cooked rice
(jasmine, basmati) or risotto
grated
parmesan
philadelphia
cheese or egg
seasoning
mozzarella
breadcrumbs
oil for
frying
Mix the rice
with parmesan, cream cheese and seasoning to a sticky mixture. Form into balls
and poke your finger into it, making a
hole for the mozzarella filling. Patch up the hole and roll the ball in
breadcrumbs. Fry the balls in a pan with oil.
Mozzarella
Arancini
kokt ris (jasmin, basmati) eller risotto
riven parmesan
philadelphia ost eller ägg
valfria kryddor
mozzarella
ströbröd
olja till stekning
Blanda riset
med parmesan, färskost och kryddor till en klibbig blandning. Forma till bollar
och tryck in ett finger i smeten för att göra ett hål för mozzarellafyllningen.
Forma till boll på nytt och rulla i ströbröd. Stek bollarna i en stekpanna med
olja.
16 Comments
Har jag aldrig ätit, låter spännande och gott
ReplyDeleteDetta har jag aldrig ätit,
ReplyDeleteMen det låter jättegott! :)
Cupcakesfluffan: Tack :)
ReplyDeleteJenny: Ja, det är mycket gott!
This is such a lovely treat. Your savory rice balls look delicious and I'm sure they are devoured by anyone fortunate enough to be served them. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteoj vad gott det lät, såna har jag aldrig ätit.
ReplyDelete//V
Låter spännande och som vanligt ser det mycket frestande och gott ut, kram!
ReplyDeleteHaha nu såg jag, vilken cool och fin header du fått till! ;)
ReplyDeleteLämnar lite tassavtryck när jag ändå kikar förbi, jag vet ju hur mycket jag själv uppskattar en liten kommentar :) Ha en fortsatt bra kväll!
ReplyDelete--------------------------------------
..:: Hela min värld i bilder - min viktresa med 9 tappade kg och 13 kg kvar - tips på att tjäna 600kr/värvad medlem utan krångel och Tävlingar ::..
Det är verkligen en fröjd att besöka din blogg. Vilka härliga goda saker du gör.
ReplyDeleteKram på dig och ha gott
Jag har bara testat någon spansk variant av det här när vi åt blandade tapas. Var mycket goda minns jag.
ReplyDeleteDet här låter verkligen som något att testa! Jag älskar småplocks-mat. Och parmesan. Så typ allt med parmesan hamnar på att göra-listan=)
ReplyDeleteMary: Thank you very much Mary!
ReplyDeleteVeronica: Tack :)
Amy: Ja, lite annorlunda header för denna vecka :) Tack och kram!
Melissa: Tack för kommentaren!
Susanne: Tack igen snälla du! Kram
Remsan: Ja, det finns säkert liknande i andra länder!
Nina: Lycka till!
ser jättegoda ut!
ReplyDeleteTherese: Tack!
ReplyDeleteThis looks very delicious. I've heard about them but never tried, they seem easy enough for me to try.
ReplyDeleteThis are yummy and easy to make!
Delete