A sweet and soft fudge. Keep in the fridge.
Philadelphia
Fudge
110
g choklad
225
g philadelphia färskost, mjuk
2
msk mjölk / grädde
9,5
dl siktat florsocker
1
tsk vaniljextrakt
nypa
salt
(1
dl grovt hackade valnötter)
Smörj
en 20x20 cm form, ställ åt sidan. Smält chokladen. Blanda ost och mjölk (eller
grädde), vispa på hög hastighet tills slät. Tillsätt florsocker, 2 dl i taget,
och vispa på låg hastighet tills krämigt. Blanda i smält choklad, vanilj och
salt. Vispa tills slät. Rör i valnötter. Häll blandningen i formen, täck med
plastfolie och ställ kallt över natten eller tills fudgen stelnat. Skär i rutor.
Philadelphia
Fudge
110
g chocolate
225
g Philadelphia cream cheese, soft
2
tbsp milk / cream
9.5
dl sifted powdered sugar
1
tsp vanilla extract
pinch
of salt
(1
dl coarsely chopped walnuts)
Grease
a 20x20 cm pan, set aside. Melt the chocolate. Mix cheese and milk (or cream),
whisking on high speed until smooth. Add the powdered sugar, 2 dl at a time,
and beat on low speed until creamy. Mix in the melted chocolate, vanilla and
salt. Whisk until smooth. Stir in the walnuts. Pour the mixture in the pan, cover
with plastic wrap and chill overnight or until firm. Cut into squares.
5 Comments
Låter som en fudge helt i min smak :-)
ReplyDeleteI love this alternative Philadelphia used fudge!
ReplyDeleteIt is so original too :)
Yummmmm!
Cupcakesfluffan: :), mycket gott!
ReplyDeletesophie: Thanks!
vad för choklad?
ReplyDeleteDu kan ta den choklad du gillar bäst, mörk, mjölk eller vit :)
Delete