En söt och mjuk fudge. Förvara den i kylskåp. 

A sweet and soft fudge. Keep in the fridge.



Philadelphia Fudge

110 g choklad
225 g philadelphia färskost, mjuk
2 msk mjölk / grädde
9,5 dl siktat florsocker
1 tsk vaniljextrakt
nypa salt
(1 dl grovt hackade valnötter)

Smörj en 20x20 cm form, ställ åt sidan. Smält chokladen. Blanda ost och mjölk (eller grädde), vispa på hög hastighet tills slät. Tillsätt florsocker, 2 dl i taget, och vispa på låg hastighet tills krämigt. Blanda i smält choklad, vanilj och salt. Vispa tills slät. Rör i valnötter. Häll blandningen i formen, täck med plastfolie och ställ kallt över natten eller tills fudgen stelnat. Skär i rutor.


Philadelphia Fudge

110 g chocolate
225 g Philadelphia cream cheese, soft
2 tbsp milk / cream
9.5 dl sifted powdered sugar
1 tsp vanilla extract
pinch of salt
(1 dl coarsely chopped walnuts)

Grease a 20x20 cm pan, set aside. Melt the chocolate. Mix cheese and milk (or cream), whisking on high speed until smooth. Add the powdered sugar, 2 dl at a time, and beat on low speed until creamy. Mix in the melted chocolate, vanilla and salt. Whisk until smooth. Stir in the walnuts. Pour the mixture in the pan, cover with plastic wrap and chill overnight or until firm. Cut into squares.