On Christmas we ate this yummy cake. The recipe is from Jenny's food blog. The orange chocolate on top gives the cake that little extra!
Kladdkaka med
apelsinchoklad
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 g smör
200 g mjölkchoklad med smak av apelsin
Värm ugnen till 175 grader.
Smält smöret. Låt svalna.
Smörj och bröa formen.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao,
mjöl och till sist smöret.
och
grädda i mitten på ugnen i ca 30 minuter. Smält chokladen och bred sedan över den
svalnade kladdkakan. Kakan serveras kylskåpskall.
Sticky Cake with
Orange Chocolate
4 egg
5 dl sugar
2 tsp vanilla sugar
8 tbsp cocoa
3 dl flour
200 g butter
200 g milk chocolate with orange taste
Preheat the oven to 175 degrees. Melt the butter and let cool. Grease a
pan and set aside. Combine eggs, sugar, vanilla sugar, cocoa, flour and butter.
Pour the batter into the prepeard pan and bake for 30 minutes. Melt the
chocolate and pour it over the cooled cake. Serve the cake chilled.
8 Comments
Å vad gott! Jag har också haft choklad uppe på ibland, men då bara brutit den i bitar och lagt på när kakan tagits ut ur ugnen, då smälter den av sig själv så är det bara att bre ut ;-)
ReplyDeleteåh vad de ser gott ut,nu blev jag påminnd då jag själv har ett recept på en kladdkaka med apelsin som ja måste ta och göra nu när jag såg din kaka och blev rejält sugen.
ReplyDeleteYum! I love chocolate and orange combined! Such a fun flavor sensation! Looks delish!
ReplyDeleteYummie! Ser så gott ut, kram!
ReplyDeleteOrange and chocolate are so delicious together! Sounds like a great treat. Happy New Year!
ReplyDeleteLinda: Ja, det är ett bra tips!
ReplyDeleteSmulansbakblogg: :) tack!
TCSF: Thanks, yes it's a great combo!
Amy: Tack!
lisa: Yes, they are! Happy New year!
Roligt att du provade just detta receptet!
ReplyDeleteKladdkaka är alltid gott :-)
Jenny: Ja, den var så god, tack!
ReplyDelete