A creamy quiche with a taste of Italy!
Italien inspirerad paj
3,5 dl bovete
0,5 tsk salt
120 g margarin
3 msk vatten
3 ägg
2 dl grädde
150 g riven ost, parmesan
soltorkad tomat, små bitar
färsk basilika
0,5 tsk salt
1 krm peppar
Blanda bovete och salt och rör ner margarinet och till sist vattnet.
Fördela degen i en stor form eller i portionsformar. Nagga botten och grädda i
200 grader 10-15 minuter.
Blanda ingredienserna till fyllningen och häll i det förgräddade
pajskalet. Grädda i 200 grader 20-30 minuter.
Italian-inspired Quiche
3,5 dl buckwheat flour
0,5 tsp salt
120 g margarine
3 tbsp water
3 eggs
2 dl cream
150 g grated cheese, parmesan
sundried tomato, small pieces
fresh basil
0,5 tsp salt
1 pinch pepper
Mix buckwheat and salt and stir in
margarine and finally water. Divide the dough in a large baking pan or in individual
molds. Prick the bottom and bake at 200 degrees 10-15 minutes.
Mix the ingredients for the filling and
pour into the pre-baked pie shell. Bake at 200 degrees 20-30 minutes.
11 Comments
härliga smaker :)
ReplyDeleteHej,
ReplyDeletedetta lät hur gott som helst.
Tack för tips!
Ha en bra helg.
Kram
your recipe is toooooooo good...will surely try..:)
ReplyDeleteTasty Appetite
karin: Tack!
ReplyDeleteSusanne: Tack det samma, kram!
Jay: Thanks, hope you will like it!
Your little quiches are adorable and would be perfect for a Christmas breakfast - well actually, I'm not sure that I would wait for Christmas!
ReplyDeleteÅh vad gott :D
ReplyDeleteTCSF: :) Thanks!
ReplyDeleteAmanda: Tack!
This looks delicious. Would love to have you share this with us over at foodepix.com.
ReplyDeleteJag ÄLSKAR, ÄLSKAR paj! Mums :D Det är så sött att servera dem i portionsformar också, det blir ju mycket finare på tallriken!
ReplyDeleteÅh så gott det ser ut, herregud missar man att gå in här någon dag eller två så missar man MYCKET märker jag! :)
ReplyDeletejo: Thanks! I will share it on foodepix.com
ReplyDeleteAlexandra: Stämmer!
Amy: Tack, vad snällt av dig att säga!