I had an opened jar of clotted cream at home and thought maybe I could cook fudge of it. The end result is a creamy and good fudge.
Clotted Cream Fudge
225 g clotted cream
275 g strösocker
100 g majssirap
0,5 tsk vaniljessans
Lägg alla ingredienser i en kastrull och
värm under omrörning tills sockret lösts upp. Koka upp och låt koka tills
temperaturen når 116 C. Ta av från värmen och vispa tills blandningen blir
tjock och krämig. Häll i en smord 20 cm fyrkantig form. Låt stelna. Skär i
bitar och förvara i en lufttät burk.
Clotted Cream Fudge
225 g clotted cream
275 g caster sugar
100 g corn syrup
0,5 tsk vanilla essence
Place all the ingredients in a saucepan
and heat, stirring until sugar dissolves. Bring to boil and let boil until the
temperature reaches 116 C. Remove from heat and beat until the mixture becomes
thick and creamy. Pour into a greased 20
cm square tin. Leave to set. Cut into pieces an store in an airtight container.
16 Comments
Ser gott ut! Men vad är clotted cream?
ReplyDeleteTove: Tack, clotted cream är en sorts tjock grädde med hög fetthalt och som oftast äts med scones :)
ReplyDeleteSer farligt gott ut :-)
ReplyDeleteVisste inte heller vad clotted cream var :) Ser onekligen mumma ut! ;)
ReplyDeleteOch som fortsättning på "vad är clotted cream": var får man tag på det? Och hur hög är hög fetthalt? Kan man byta ut det mot något som finns att få tag på i Finland? Ursäkta alla frågorna, men jisses vad jag blev sugen på fudge! :)
ReplyDeleteåhh de ser ut att bara smälta i munnen! Goda va?
ReplyDelete//V
Wow! De ser riktigt, riktigt goda ut!
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Ja, de är farliga :)
ReplyDeleteAmy: Tack!
Charlotte: Fetthalten är vanligen 55-60%. Jag vet faktiskt inte om man får tag på clotted cream i Finland! Googlade lite och det sägs att man kan ersätta det med creme fraiche eller mascarpone. Kanske det skulle funka :)
Veropenn: Ja, det är väldigt goda!
Alexandra: Tack!
Vad mycket gott du har lagat och framförallt så tjusigt och fint komponerat. Tur man är lite mätt ;-)
ReplyDeleteHa en fortsatt fin torsdag!
Kram
Ohhh my god! Jag älskar clotted cream och har ett gäng burkar i frysen. Skule så gärna testa denna fudge men undrar om du har någon idé om vad jag kan ersätta majssirap med eftersom min är slut :-(
ReplyDeleteKramar i julstökandet!
Susanne: Tack snälla du!
ReplyDeleteLouise: Majssirap kan ersättas med flytande glukos eller honung, även om smaken blir då lite annorlunda! Kram
Ser fruktansvärt gott ut! Kan man få smaka? ;)
ReplyDeleteIt looks so rich and decadent - yum!
ReplyDeleteSå många godsaker du har dukat upp de senaste inläggen, ser hur gott och fint ut som helst!
ReplyDeleteÅh, vad smarrigt! :D
ReplyDeleteOk, tack för svaret! Ja, speciellt mascarpone har ju hög fetthalt, det låter som ett bra förslag.
ReplyDelete