The second marmalade candy I made has a taste of apple. I made some heart shaped with the help of a silicon mold, and dipped them i chocolate. Yummy!
Äppelmarmelad
2
msk agar-agar
5
dl vatten
5
dl socker
2
dl äppelmos
ev.
grön hushållsfärg
Blanda
agar-agar, vatten och socker i en kastrull. Koka på svag värme ca 4-5 minuter.
Rör om ibland. Ta bort från värmen och tillsätt äppelmos. Häll marmeladen i en
form med plastfolie i botten (ca 25x40cm) och låt stelna till följande dag.
Fäll
marmeladen på ett sockrat bakplåtspapper och låt torka i några timmar. Skär i
bitar eller använd små pepparkaksformar. Rulla marmeladen i socker.
Apple
Marmalade Candy
2
tbsp agar-agar
5
dl water
5
dl sugar
2
dl applesauce
green
food color, optional
Mix
agar-agar, water and sugar in a saucepan. Simmer on low heat about 4-5 minutes.
Stir occasionally. Remove from heat and add the applesauce. Pour the marmalade
into a mold with plastic wrap in the bottom (approx 25x40cm) and allow to
solidify to the following day. Fold the marmalade onto a sugared baking paper
and allow to dry for a few hours. Cut into pieces or use small cookie cutters.
Roll in sugar.
11 Comments
Härligt gröna marmeladbitar! Som gröna kulor. :) Och det ser gott ut med chokladen på.
ReplyDeleteTove: Ja, gröna kulor tänkte jag också på, vilka är en favorit hos mig!
ReplyDeleteÅh vilken härlig färg det blev på dessa karameller. Är inte så förtjust i marmelad men bara färgen lockar ju att få sätta tänderna i dessa karameller, när det är gjort skulle jag tro att jag ångrar mig, ha ha..
ReplyDeleteSå fina....det där agar-agar får jag leta efter för nu blev jag sugen på att göra marmelad! har inte bekantat mig med agar-agar tidigare är det nått slags gelatin?
ReplyDelete//V
Så fint med hjärtformen!
ReplyDeleteFantastisk färg!
ReplyDeleteVäxelhäxan: Tack. Allt kan man inte gilla :)
ReplyDeleteVeropenn: :) Hoppas du hittar! Det är ett alternativ till gelatin, men gjord på alger.
Amy: Tack :)
Therese: Tack :)
Hei!
ReplyDeleteYour marmelad looks delicious. I would like to ask, is it correct that you used 5 dl sugar, not 5 tbsp. It seems too much sugar.
Thank you!
Mariana: Thanks! Yes, 5 dl is the correct amount in this recipe! But you can reduce it, because they were really sweet :) Here is another recipe that calls for only 1 dl sugar http://hovkonditorn.blogspot.com/2011/12/marmalade-candy-marmeladgodis.html
ReplyDeleteDe ser as go´a ut. Jag undrar var man kan få tag i agar-agar? Tack för svar på förhand :)
ReplyDeleteTack! Jag skulle tro att hälsokostaffärer säljer agar-agar, men vet inte med säkerhet. Jag hittade denna svenska internetsida, de säljer bl.a. agar-agar
Deletehttps://veganlife.123ehandel.se/category.html/veganlivsmedel