En kryddig, indisk inspirerad gryta.

A spicy, Indian inspired stew.


Sweet Potato-Lentil Stew

100g red lentils
450ml vegetable stock
1 small onion, finely chopped
2 tomatoes, chopped
0,5 tsp turmeric
1 tsp garam masala
1 red chilli , finely chopped
1 large sweet potato, cut into small pieces
2 handfuls leaf spinach, shredded

Put all the ingredients except the sweet potato and spinach in a pan, bring to a simmer and cook for 10 minutes. Add the sweet potato and cook until tender, another 10-15 minutes. Stir in the spinach and cook for a minute until wilted. Serve with naan bread.


Sötpotatis-linsgryta

100 g röda linser
450 ml grönsaksbuljong
1 liten lök, finhackad
2 tomater, hackade
0,5 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
1 röd chili, finhackad
1 stor sötpotatis, skuren i små bitar
2 nävar bladspenat, strimlad

Lägg alla ingredienser utom sötpotatis och spenat i en kastrull, låt koka i 10 minuter. Tillsätt sötpotatisen och koka tills de är mjuka ca 10-15 minuter. Rör i spenat och koka ytterligare några minuter. Servera med naanbröd.