Päronmarmelad svänger man lätt ihop och den passar så bra till ostbrickan. Ta lite socker i taget och smaka efterhand.
Pear marmalade is easy to make and goes well together with different cheeses. Add a little sugar at a time and taste it so you get the right sweetness.
Päronmarmelad
3 päron
0,25-0,5 dl muscovadosocker
en nypa vaniljsocker
2 cm kanelbit
Skala och tärna päronen. Blanda allt i
en kastrull och koka ca 15 minuter eller tills päronen är mjuka. Ta bort
kanelstången och mixa med en stavmixer. Häll i en ren burk och förvara kallt.
Marmeladen går att frysa. God att äta med scones, pannkakor, brieost…
Pear Marmalade
3 pears
0,25-0,5 dl muscovado sugar
a pinch of vanilla sugar
2 cm cinnamon stick
Peel and dice the pears. Mix all
ingredients in a saucepan and cook about 15 minutes or until pears are tender.
Remove cinnamon stick and blend with a hand blender. Pour into a clean jar and
store cold. The marmalade can be frozen. Good eaten with scones, pancakes, brie
cheese…
10 Comments
Men så gott med päronmarmelad, det har jag aldrig lagat egen.K an tänka mig att det är riktigt gott till ost :)
ReplyDeleteAlltid lika spännande att kika in här och se vad du hittat på :-)
ReplyDeletePäronmarmelad låter fräscht och gott.
Fortsatt fin dag till dig
Jenny: Tack!
ReplyDeleteSusanne: Tack snälla du :)
Va gott det låter och du har rätt, det passar så gott till ostbricka! Mums!
ReplyDeleteLåter riktigt gott att ha i muscavadosockret i marmeladen, måste bli riktigt gott till starka ostar!
ReplyDeleteTack för grattiset hos oss!
This sounds so simple and yet wonderful - I can think of so many ways to use it! thanks
ReplyDeleteAmy: Tack!!
ReplyDeleteMårtenssons kök: Ja, passar bra!
TCSF: Thanks!
så gott det låter, päronmarmelad har jag aldrig ätit
ReplyDeleteSpännande variant på marmelad! Jag älskar fikonmarmelad och liknande, så det här låter toppen! Den enda marmeladen jag har svårt för är apelsin, tycker den blir så besk =/
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Tack, den är mycket god!
ReplyDeleteAlexandra: Ja, fikonmarmelad är också gott!