Päronmarmelad svänger man lätt ihop och den passar så bra till ostbrickan. Ta lite socker i taget och smaka efterhand.

Pear marmalade is easy to make and goes well together with different cheeses. Add a little sugar at a time and taste it so you get the right sweetness.


Päronmarmelad
  
3 päron
0,25-0,5 dl muscovadosocker
en nypa vaniljsocker
2 cm kanelbit

Skala och tärna päronen. Blanda allt i en kastrull och koka ca 15 minuter eller tills päronen är mjuka. Ta bort kanelstången och mixa med en stavmixer. Häll i en ren burk och förvara kallt. Marmeladen går att frysa. God att äta med scones, pannkakor, brieost…


Pear Marmalade

3 pears
0,25-0,5 dl muscovado sugar
a pinch of vanilla sugar
2 cm cinnamon stick

Peel and dice the pears. Mix all ingredients in a saucepan and cook about 15 minutes or until pears are tender. Remove cinnamon stick and blend with a hand blender. Pour into a clean jar and store cold. The marmalade can be frozen. Good eaten with scones, pancakes, brie cheese…