Grattis Pappa!! Idag firas farsdag i Finland. Jag bjuder på en ljuvligt god bakelse.

Congratulations to my Father!! Today we celebrate Father's Day in Finland. 



Banan-kola bakelse


110 g smör
25 g socker
1,5 dl majsmjöl
1,5 dl vetemjöl
1 msk vatten

100g färskost
0,5 burk kondenserad mjölk
1 dl grädde, vispad

bananer

Blanda kallt smör, socker och majs- och vetemjöl i en skål. Nyp till en smulig massa. Tillsätt vatten och rör tills degen är slät. Tryck ut degen i portionsformar eller i en större form.Grädda i 175 ° i cirka 10-15 minuter. Låt botten svalna efter gräddningen innan de fylls. Vispa färskost och kondenserad mjölk. Blanda sedan i vispad grädde. Häll fyllningen på pajskalen. Dekorera med skivad banan.


Banana Caramel Tart

110 g butter
25 g sugar
1,5 dl corn meal
1,5 dl flour
1 tbsp water

100 g cream cheese
0,5 can of condensed milk
1 dl cream, whipped

bananas

Mix cold butter, sugar and corn- and wheat flour in a bowl. Pinch into a crumbly mass. Add water and stir until dough is smooth. Press the dough into individual molds or one large form. bake at 175 ° C for about 10-15 minutes. Let the base cool before filling. Beat cream cheese and condensed milk. Then mix in the whipped cream. Pour the filling on the pastry. Decorate with sliced banana.