Semlor med dadel och valnötter
2 dl surdeg
1 dl vatten
1 tsk torrjäst
1 tsk salt
2 msk sirap
4-5 dl fint rågmjöl
1 dl dadel-valnötblandning
Ta ut surdegen från kylen några timmar före du skall baka. Värm vattnet
till 42C, och ha i lite mjöl och jästen. Blanda och häll ner i surdegen. Blanda
i salt, sirap, dadlar, nötter och mjöl. Knåda väl. Låt jäsa under duk i några
timmar. Knåda degen på mjölat bord och forma till semlor. Jäs på plåt under duk
ca en timme. Grädda i 225C 10-15 minuter.
Buns with dates and walnuts
2 dl sour dough
1 dl water
1 tsp dry yeast
1 tsp salt
2 tbsp suryp
4-5 dl fine rye flour
1 dl date- and walnut mixture (I used sunflower- and pumpkin seeds)
5 Comments
Yum, I love both dates and walnuts - these sound so tasty!
ReplyDeleteValnötter i bröd är verkligen en höjdare!
ReplyDeleteMaria: Yes, they are :)
ReplyDeleteMaria: Stämmer :)
Låter gott, älskar valnötter i bröd
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Tack. Ja, valnötter passar bra i bröd!
ReplyDelete