Cookies with nuts and berries
110 g butter, room temperature
1,2 dl brown sugar
1 egg
2,4 dl flour
85 g chopped pistachios
65 g dried currants
0,75 tsk baking soda
0,5 tsk salt
Beat butter and brown sugar. Add egg and mix. Add flour, baking powder and salt and mix everything. Mix in nuts and
berries. Let harden in refrigerator for about two hours. Make balls of dough
and flatten them a bit. Bake at 175 degrees for about 8 minutes.
Kex med nötter och bär
110 g smör, rumstemp.
1,2 dl farinsocker
1 ägg
2,4 dl mjöl
85 g hackade pistachnötter
65 g torkade vinbär
0,75 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Vispa smör och farinsocker. Tillsätt ägget och blanda. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt och blanda allt. Blanda i nötter och
bär. Låt stelna i kylskåp i ca 2 timmar. Gör bollar av degen och platta sedan
till dem lite. Grädda i 175 grader i ca 8 minuter.
13 Comments
Så goda de verkar vara! Senast du hade bakat kex tänkte jag att jag borde göra det snart, nu blev jag ännu mera övertygad. Undrar bara när det där snart är. :)
ReplyDeleteAnnorlunda smakkombination med pistage och torkade vinbär:), vart får man tag på torkade vinbär?
ReplyDeleteTove: :) Och det går ju rätt fort, så...baka, baka :)
ReplyDeleteMatblogg: De här är riktigt goda! Jag har hittat torkade vinbär i en bakaffär här i Singapore :) Om du inte får tag på sådana, så kan jag skicka till dig!
Hittade denna sida: http://www.ekoexpressen.se/Torkade-frukter-baer/Svarta-Vinbaer-Ekologiska--91.html
Ja, jag känner sköna fredagsvibbar (:
ReplyDeleteI love the combination of ingredients in these cookies.
ReplyDeleteLåter som de, förutom att smaka gott, borde vara lite nyttigare kakor:) Nötter och bär i, rena hälsokosten!
ReplyDeleteHa en finfin helg,
Anki
Vad goda dessa verkar, och härliga bilder! Man blir riktigt sugen på att själv baka cookies :-)
ReplyDeleteM: :)
ReplyDeletePam: Thanks!
Mårtenssons kök: :) Nötter och bär gör att kakorna blir hälsosamma :)
Linda: Tack!
Tack snälla för tipset om de torkade vinbären, de fanns att beställa på "ekoexpressen" :)!
ReplyDeleteVilken jättefin blogg du har med fina bilder!
ReplyDeleteHelena: Tack så mycket!
ReplyDeleteÅh... de ser jättegoda ut. Sparar receptet. :-)
ReplyDeleteErika: :) Tack!
ReplyDelete