Morotsbröd
200 g morot (= 3 medelstora morötter)
3 dl mjölk
1 påse torrjäst
1 tsk salt
2 msk olja
3 dl havregryn
ca 6 dl mjöl
pensla med vatten och strö på havregryn
Tvätta, skala och riv morötterna fint. Värm mjölken till 42 grader.
Blanda jästen i lite mjöl och blanda ner i mjölken. Tillsätt salt, olja,
morötter och havregryn och tillsätt resten av mjölet gradvis och börja knåda
degen väl. Låt jäsa till dubbel storlek på en varm plats. Knåda den färdigjästa
degen lite och forma till ett bröd och låt jäsa täckt i ca 15 minuter.
Pensla med vatten och strö över havregryn. Grädda i 225 graders ugn i ca
30 min.
Carrot Bread
200 g carrot (= 3 medium carrots)
3 dl milk
1 sacket dry yeast
1 tsp salt
2 tbsp oil
3 dl oatmeal
about 6 dl flour
brush with water and sprinkle on oatmeal
Wash, peel and grate the carrots finely. Heat milk to 42 degrees. Mix
the yeast in a little flour and mix into the milk. Add salt, oil, carrots and
oatmeal and add the rest flour gradually and begin to knead the dough well .
Let rise until doubled in size in a warm place. Knead the dough a little bit
and shape into a loaf and let rise covered for about 15 minutes.
7 Comments
Vilket vackert bröd!
ReplyDeleteErika: Tack så mycket!
ReplyDeleteMorotsbröd är himla gott, tycker det blir saftigare med morötter i
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Det stämmer att det blir saftigare och färgen är också rolig!
ReplyDeleteJa, det blir ju inte samma som "riktigt" bröd men man får vara nöjd med det lilla (:
ReplyDeleteThis is one of my favourites! Looks so lovely, the texture looks perfect!
ReplyDeleteM: Ja, så är det :)
ReplyDeleteMaria: Thanks!