250 g lätt färskost
3 msk finhackad saltgurka
2 msk finhackade gröna oliver
1 msk finhackad persilja
1 tsk fint rivet citronskal
4 selleristjälkar
Blanda färskosten med saltgurka, oliver, persilja och citronskal till
en jämn och slät kräm. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen fram till
användning.
Ansa ändarna på selleristjälkarna med en vass kniv. Använd en vass kniv
eller en potatisskalare och skala av de yttersta grova trådarna på stjälkarna.
Skär sellerin i jämnstora bitar, ca 3-4 cm långa. Portionera upp ostkrämen på selleristjälkarna och garnera med citronskal.
Celery with cheese spread
250 g light cream cheese
3 tbsp finely chopped pickles
2 tbsp finely chopped olives
1 tbsp finely chopped parsley
1 tsp finely grated lemon peel
4 celery stalks
Mix cream cheese with pickles, olives, parsley and lemon peel until
smooth and creamy. Cover with plastic wrap and set in refrigerator until use.
6 Comments
Mukavia ohjeita nämä! :)
ReplyDeleteKiitos cebic!
ReplyDeleteselleriä tulee harvoin käytettyä,joihinkin salaatteihin vain,niin ja joskus keittoon...sellerin palat on hyviä,kun dippaa niitä johonkin hyvään kastikkeeseen :)
ReplyDeletevilijaana: Näin on! Sellerit sopivat hyvin dipattavaksi :)
ReplyDeleteÅh så gott, dessa ska jag absolut prova. Snarast!
ReplyDeletematarkivet: Hoppas det smakar :)
ReplyDelete