Rårakor
3 potatisar
3 morötter
1 lök
0,5 dl hackad persilja
2 ägg
salt och peppar
olja
Skala potatis och morot och riv dem grovt. Skala och hacka lök. Blanda
med ägg, persilja, salt och peppar. Häll rikligt med olja i en stekpanna.
Klicka ut smeten och stek rårakorna tills de fått fin färg på bägge sidor.
Root Vegetable Fritters
3 potatoes
3 carrots
1 onion
0,5 dl chopped parsley
2 egg
salt and pepper
oil
Peel the potatoes and carrots and grate them coarsely. Peel and chop the
onion. Mix with egg, parsley, salt and pepper. Pour plenty of oil in a skillet.
Spoon out the batter and fry the fritters until they are golden on both sides.
7 Comments
Så mumsigt :-)
ReplyDeleteåh så gott!
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Tack!
ReplyDeletekarin: Ja, mycket gott :)
I love fritters however they come. Yours come looking wonderfully delicious and demanding to be tried. I really like your recipe. Have a wonderful day. Blessings...Mary
ReplyDeleteSå gott att servera till ansjovis, mums! Sån här mat kan vi få riktigt sug efter när vi är på semester:)
ReplyDeleteÄlskar rårakor oavsett om de är gjorda på bara potatis eller med andra rotfrukter. Gjorde med rödbetor i helgen, blev också väldigt gott. Det är något visst när rotfrukter råsteks som gör det så gott.
ReplyDeleteMary: Thanks! Have a great day!
ReplyDeleteMårtenssons kök: :)
Remsan: Säkert mycket gott med rödbeta också :)