Små cheesecakes med smak av grönt te
Botten
150 g Hovis Digestive
70 g smält smör
Fyllning
125 g mascarponeost
2,5 dl kvarg
1,5 dl strösocker
1,5 msk maizena
0,5 msk grönt te pulver
2 ägg
(citronsaft)
Botten: Mixa digestivekexen till ett fint pulver. Tillsätt smör rör
slät. Tryck ut kexbotten i små runda formar.
Fyllning: Vispa mascarpone, kvarg, socker, grönt te och maizena slätt
och pösigt. Rör i äggen, ett i taget. Häll ostsmeten i de små kexbottnen.
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 10 minuter. Låt kakorna svalna, ställ i
kylskåp.
Petite Cheesecakes with taste of Green Tea
Crust
150 g Hovis Digestive
70 g melted butter
Filling
125 g mascarpone cheese
2,5 dl quark
1,5 dl sugar
1,5 tbsp maizena
0,5 tbsp green tea powder
2 egg
(lemon juice)
Crust: Crumble the digestive biscuits and add the melted butter. Press the biscuit crumble into the petite molds.
Filling: Whisk mascarpone, quark, sugar, green tea and maizena smooth and
fluffy. Stir in the eggs, one at a time. Pour the cheese mixture into the molds
and bake in 175 degrees oven, about 10 minutes. Let cool and keep
refridgerated.
9 Comments
Fantastiskt snygg färg!!
ReplyDeleteJättefin färg :-)
ReplyDeleteRoligt med nya recepet :-)
Tack Sofie och Jenny!
ReplyDeleteEn sådan härlig grön du fick till! Gillar speciellt de små.
ReplyDeleteCecilia: Ja, visst blev det en fin färg, tack!
ReplyDeleteTosi kaunis väri!:) Harmi, kun en ole täältä päin löytänyt tuollaista vihreää teetä, kun pari reseptiä on kokeilulistalla.
ReplyDeletekmsu: Kiitos! Voin lähettää sinulle, jos haluat :)
ReplyDeleteDom ser läckra men giftiga ut:) Tänk om jag skulle testa? Har ju en påse matchapulver i skåpet för jag gjorde teglass en gång.
ReplyDeleteHa en riktigt trevlig helg i ditt mysiga land!
KarinW: :) Testa gärna! Önskar dig en trevlig helg också!
ReplyDelete