Påskhelgen är här, så passa på att baka scones med aprikos och apelsin till brunch. Detta är mitt bidrag till månadens sötsak.
Easter weekend is here, so take the opportunity to bake scones with apricot and orange for brunch. This is my contribution to månadens sötsak.
Apelsin- och aprikos scones
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 dl torkade aprikoser
75 g smör
1 apelsin, skal
2 dl nypressad apelsinjuice
Blanda alla torra ingredienser
och aprikosbitarna. Blanda ner smöret. Tillsätt det rivna apelsinskalet och
apelsinjuicen. Rör snabbt ihop till en kladdig deg. Forma till runda scones.
Grädda i 225 C ca 10-15 minuter.
Orange- and Apricot Scones
5 dl flour
2 tsp baking powder
1 dl sugar
1 dl dried apricot
75 g butter
1 orange, zest
2 dl freshly squeezed orange
juice
Stir together all the dry
ingredients and the chopped apricots. Stir in the butter. Add the orange zest
and orange juice. Mix quickly. Form the batter into round scones. Bake at 225 C for 10-15 minutes.
8 Comments
These are really beautiful. I've never used apricots to make them but your scones sound delicious. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteGoooott =) detta ska jag testa!
ReplyDeleteVad de ser så gott ut!!
ReplyDeletesjälvklart jag ska testa hehe ;d
Mary: Thank you!
ReplyDeleteViktkamp: Ja, det skall du göra :)
Cupcakesfluffan: Ja det är det!
Sana: Tack :)
Vilka ljuvliga scones!
ReplyDeleteMaria: Tack!
ReplyDeleteTack för receptet! Kombinationen aprikos och apelsin låter riktigt smarrigt.
ReplyDeleteAnn-Louise: Varsågod! Hoppas det smakar!
ReplyDelete