Tigerkaka med Grönt Te
140 g smör
2 ägg
1,4 dl socker
60 g mandelmjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk grönt te pulver
2 msk kokat vatten
Smörj och mjöla en rektangulär form, ca
7x7x20 cm
Sätt ugnen på 180 C.
Blanda grönt te pulver med kokt vatten. Rör om. Blanda mjöl, mandel och
bakpulver. I en skål, blanda smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och blanda
väl. Tillsätt mjölblandningen och rör lätt, bara tillräckligt för att göra
smeten slät.
Häll 1/3 av degen i en separat skål. Blanda i grönt te och rör om väl.
Häll hälften av den osmaksatta smeten i kakformen och sedan grönt te blandning.
Häll sedan på resterande smet. Grädda i 50-60 minuter, eller tills mitten inte
längre är fuktig. Ta kakan ur ugnen och låt svalna.
140g butter
2 eggs
1,4 dl sugar
2 dl flour
60g ground almond
0,5 tsp baking powder
2 tbsp green tea powder
2 tbsp boiled water
Oiled and floured 7 x 7 x 20 cm rectangular cake pan
Preheat the
oven to 180 C.
Add green
tea powder to the boiled water. Gently whisk together. Mix the flour,
almond and
baking powder. In a bowl, blend the butter until smooth. Add the
sugar and
blend until fluffy. Add the eggs and mix well. Add the flour mixture
and stir
lightly, just long enough to make the batter smooth.
Place 1/3 of
the dough into a separate bowl. Add green
tea, and mix well. Pour
half of the
“plain” batter in to the cake pan and then the green tea mixture. Add
now the rest
of the “plain” batter. Bake for 50 to 60 minutes, or until center is no
longer
moist. Remove cake from oven and let it cool.
10 Comments
Måste köpa hem grönt te pulver, himla sugen på att testa att baka med det
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Ja det skall du göra, blir riktigt gott!
ReplyDeleteSåg så otroligt gott ut! Inspirerande blogg du har!
ReplyDelete/Marina
Marina: Tack så mycket!
ReplyDeleteVilken kul idé! Mycket tjusigt utförd dessutom.
ReplyDeleteIt looks delicious and pretty!
ReplyDeleteCecilia: Tack!
ReplyDeletePam: Thanks!
Underbara färger!!
ReplyDeleteI adore green tea (matcha especially), this sounds so delicious!
ReplyDeleteSofie: Ja, det blir ganska fin kontrast i kakan :)
ReplyDeleteMaria: It's a really nice flavour. Thanks!