Tigerkaka med Grönt Te

140 g smör
2 ägg
1,4 dl socker
60 g mandelmjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk grönt te pulver
2 msk kokat vatten

Smörj och mjöla en rektangulär form, ca 7x7x20 cm

Sätt ugnen på 180 C.
Blanda grönt te pulver med kokt vatten. Rör om. Blanda mjöl, mandel och bakpulver. I en skål, blanda smör och socker pösigt. Tillsätt ägg och blanda väl. Tillsätt mjölblandningen och rör lätt, bara tillräckligt för att göra smeten slät.
Häll 1/3 av degen i en separat skål. Blanda i grönt te och rör om väl. Häll hälften av den osmaksatta smeten i kakformen och sedan grönt te blandning. Häll sedan på resterande smet. Grädda i 50-60 minuter, eller tills mitten inte längre är fuktig. Ta kakan ur ugnen och låt svalna.


Marble Pound Cake with Green Tea

140g butter
2 eggs
1,4 dl sugar
2 dl flour
60g ground almond
0,5 tsp baking powder
2 tbsp green tea powder
2 tbsp boiled water

Oiled and floured 7 x 7 x 20 cm rectangular cake pan

Preheat the oven to 180 C.
Add green tea powder to the boiled water. Gently whisk together. Mix the flour,
almond and baking powder. In a bowl, blend the butter until smooth. Add the
sugar and blend until fluffy. Add the eggs and mix well. Add the flour mixture
and stir lightly, just long enough to make the batter smooth.
Place 1/3 of the dough into a separate bowl. Add green tea, and mix well. Pour
half of the “plain” batter in to the cake pan and then the green tea mixture. Add
now the rest of the “plain” batter. Bake for 50 to 60 minutes, or until center is no
longer moist. Remove cake from oven and let it cool.