Ostpaj passar bra som utflyktsmat, till buffe, till lunch eller middag.
Man kan välja att göra en stor paj eller flera små pajer av detta recept.
Cheese quiche is well suited as picnic food, the buffet, for lunch or
dinner. You can choose to make a bigger pie or several small pies of this
recipe.
Små ostpajer
Botten
125 g smör
3 dl mjöl
1 msk kallt vatten
Fyllning
3 ägg
2 dl grädde
150 g riven ost, stark
0,5 tsk salt
1 krm peppar
Sätt ugnen på 200 grader. Dela smöret i bitar och tillsätt mjöl och
vatten. Rör om. Ställ kallt en stund. Fördela degen i en muffinsplåt, nagga
botten och förgrädda skalen 5 minuter i ugnen.
Blanda ingredienserna till fyllningen och häll sedan den i de förgrädda
pajskalen. Grädda pajerna ca 25 minuter
tills fyllningen stelnat och pajerna fått fin färg. Låt svalna. God att äta
både ljummen och kall. Servera med en god sallad till.
Petit Cheese Quiche
Crust
125 g butter
3 dl flour
1 tbsp cold water
Filling
3 egg
2 dl cream
150 g grated cheese, strong
0,5 tsp salt
pinch of pepper
Preheat oven to 200 degrees. Divide the butter into pieces and add the
flour and water. Stir. Refrigerate for a while. Divide the dough into a muffin
pan, prick holes in the ground and pre-bake the shells 5 minutes in the oven.
Mix the ingredients for the filling and then
pour it into the pre-baked shells. Bake the pies for 25 minutes until the
filling has settled and pies are golden. Allow to cool. They are good to eat both warm
and cold. Serve with a good salad.
2 Comments
Hej!
ReplyDeleteHur många småpajer blir det om man gör dom i en muffinsplåt? Finns ju olika storlekar på dom. Med vänlig hälsning/ Lina
Det blir ca 6-8 st av denna sats om man gör dem i en normalstor muffinsplåt. Lycka till!
Delete