En mjuk kaka som blir bättre med tiden, så den kan göras i förväg. Den går bra att frysa.
A soft cake that improves with time, so it can be made in advance. It also freezes well.
Sandkaka
200 g smör
2 ½ dl socker
3 ägg
1 ½ dl
potatismjöl
2 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
(cognac/rom/mandel-essans)
Sätt ugnen på
175°. Smörj och bröa en form på ca 1 ½ liter. Rör matfett och socker vitt och
pösigt. Rör ner äggen, ett i taget.
Sikta i de båda mjölsorterna med bakpulvret. Rör ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda ca 50
minuter. Känn med en sticka att kakan är torr innan den tas ur ugnen.
Sand Cake aka Madeira Cake
200 g butter
2 ½ dl sugar
3 egg
1 ½ dl potato
starch
2 dl flour
1 ½ tsp baking
soda
(cognac/rom/almond-essance)
0 Comments