Sötad potatislåda
ca 2 kg potatis
vatten
4 msk mjöl
3 msk smör
8 dl mjölk
2 tsk salt
2 msk sirap
Koka potatisen oskalad i osaltat vatten. Skala den kokta potatisen varm.
Mosa potatisen och tillsätt mjöl. Låt potatisen stå på en varm plats under lock
i 3-5 timmar. När blandningen är något lös och smakar sött, tillsätt smör,
mjölk och salt. Rör i lite sirap om du vill ha mer sötma. Häll blandningen i
två smorda, ca 1,5 l ugnsfasta formar. Fylll inte formarna helt fulla, eftersom
det lätt kokar över. Grädda potatislådorna i 150 -175 grader i 2-3 timmar.
Sweetened Potato Casserole
ca 2 kg potatis
vatten
4 msk mjöl
3 msk smör
8 dl mjölk
2 tsk salt
2 msk sirap
Boil unpeeled potatoes in unsalted water. Peel the boiled potatoes warm.
Mash the potatoes and add flour. Let the potatoes stay in a warm place under a
lid for 3-5 hours. When the mixture is slightly loose and tastes sweet, add
butter, milk and salt. Stir in a little syrup if you want more sweetness. Pour
the mixture into two greased, about 1.5 liters oven-dishes. Don’t fill the dishes
to full, since it can easily boil over. Bake in 150 -175 degrees for 2-3 hours.
0 Comments